Минуле та сучасне образотворчого мистецтва Кіровоградщини

Листопад 18, 2013 | Новини | Переглядів: 946 | Коментарі: 0

15 листопада 2013 року у Кіровоградському обласному художньому музеї відбулася презентація відеопроекту викладача-методиста Кіровоградського музичного училища Людмили Френчко «Світ у чуттєвих образах (минуле та сучасне образотворчого мистецтва Кіровоградщини)».

Презентація відбулась в рамках громадського обговорення кандидатів на здобуття обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна. Кандидатура Л. Френчко висунута на здобуття премії колективом Кіровоградського обласного художнього музею.
Черговий фільм проекту, що був представлений на суд членів журі обласної премії імені Олександра Осмьоркіна, творчої інтелігенції та студентів Кіровоградського музичного училища, був присвячений життєвому та творчому шляху самодіяльної художниці Надії Падурської.

Людмила Іванівна Френчко викладач за освітою, свою професійну діяльність із 1987 року пов’язала із роботою у Кіровоградському музичному училищі. З 2003 року працювала журналістом газети «Ведомости-плюс». Як кореспондент Френчко Л.І. написала велику кількість статей, присвячених визначним подіям культурного життя Кіровоградщини та видатним діячам образотворчого мистецтва.

У 2009 році стала призером конкурсу журналістських робіт у рамках проекту «Подивимось на світ разом». У 2010 році стала лауреатом обласного конкурсу навчальних проектів за програмою «Intel@Навчання для майбутнього». Неодноразово була відзначена Міністерством культури і туризму України, управліннями освіти, культури і туризму облдержадміністрації. Живе і працює в м. Кіровограді.

На сьогодні - викладач-методист Кіровоградського музичного училища (російська мова і література, світова література, історія мистецтв). Нею спільно зі студентами Кіровоградського музичного училища створено відео проект «Світ у чуттєвих образах (Минуле та сучасне образотворчого мистецтва Кіровоградщини)».

Анатолій Кімнатний – завідуючий відділу
Кіровоградського обласного художнього музею –
картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool