Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич відвідала Кропивницький (ФОТО)

Лютий 19, 2018 | Новини | Переглядів: 1544 | Коментарі: 0

Хочемо, щоб школа не нав’язувала дітям комплекси, а допомагала розкривати особистість, розуміти інших людей, вирішувати проблеми, – Лілія Гриневич

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич у рамках робочої поїздки на Кіровоградщину відвідала комунальний заклад "Навчально-виховне об'єднання № 25 "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, природничо-математичний ліцей, центр позашкільного виховання "Ліра" міськради Кропивницького.

Варто зазначити, що НВО № 25 – одна із чотирьох шкіл області, що долучилися до впровадження пілотного проекту з реалізації Концепції Нової української школи. Лілія Гриневич побувала на уроках у 1-Г та 1-А класах, які з 1 вересня цього року є учасниками зазначеного проекту. Заняття з учнями вчителі цих класів проводять творчо на основі дослідів та експериментів. Тема сьогоднішніх занять "Олімпійські ігри".

Під час занять Міністр освіти і науки України поспілкувалася з учителями та учнями перших класів, поцікавилася методами навчання та наявністю в класах необхідного обладнання, меблів, інвентарю, наочних матеріалів. Лілія Гриневич також поцікавилася у батьків першокласників експериментальних класів, які враження у дітей від нової форми занять, а також проблемами, що необхідно вирішувати і враховувати у подальшому.

"Ми відвідали саме цю школу для того, щоб побачити, яким чином будуть навчатися діти за новим освітнім стандартом, що має схвалюватися Кабінетом Міністрів на цьому тижні. Це дуже актуальна тема. Усі діти в першому класі з 1 вересня 2018 року будуть навчатися уже за такими інтерактивними методиками, пізнавально-пошуковими діяльнісними методами навчання відповідно до їхніх вікових особливостей, – підкреслила Лілія Гриневич. – Зараз ми розпочали дистанційний навчальний курс для вчителів перших класів, він є на сайті Міністерства освіти. Усі 22 тисячі педагогічних працівників, які будуть залучені до навчання дітей першого класу, мають пройти так зване "змішане" навчання – частина дистанційного, частина очного, щоб освоїти нові методики".

Міністр відзначила, що ведеться моніторинг впровадження пілотного проекту в перших класах і вже є перші базові висновки. Позитив, за словами Лілії Гриневич, полягає в тому, що діти хочуть іти до школи, процес навчання для них стає цікавим і радісним.

"Це є те найважливіше, чого ми хотіли досягнути, оскільки зараз ми маємо драматичну втрату мотивації дітей до навчання у школі, – зауважила Міністр. – Ми хочемо, щоб школа не нав’язувала дітям комплекси, а допомагала розкривати свою особистість, розуміти інших людей, вирішувати проблеми. Ідея Нової української школи полягає в тому, щоб дітей не просто "напихали" знаннями, а готували до справжнього життя в двадцять першому сторіччі".

Міністр освіти і науки України також підкреслила, що для успішної реалізації Концепції Нової української школи потрібно підвищити соціальний статус вчителів, мотивувати їх. "Вчителю доводиться працювати більше, вчитель втомлюється більше. Він не може, як колись, стояти і авторитарно диктувати дітям. Він працює з групами, зобов’язаний підходити індивідуально. Сьогодні у вчителя більше навантаження, тому ми повинні дати йому більше ресурсів", – зазначила Лілія Гриневич та повідомила, що з Держбюджету виділялися і будуть виділятися кошти освітньої субвенції, додатково виділяють кошти і місцеві бюджети.

Лілія Гриневич принагідно вручила вчителю пілотного 1-Г класу Галині Прокопенко та вчителю пілотного 1-А класу Людмилі Журавльовій Подяки Міністерства освіти і науки України та підкреслила, що вони мають отримувати підвищені надбавки за престижність.
До уваги Міністра в лабораторії інформатики НВО № 25 також було представлено новітнє обладнання, яке використовується в загальноосвітніх закладах обласного центру на уроках фізики та при викладанні інших природничих дисциплін, а також продемонстровано сучасні комплекти оснащення для старшокласників, що використовують на уроках із Захисту Вітчизни.

Хочемо, щоб школа не нав’язувала дітям комплекси, а допомагала розкривати особистість, розуміти інших людей, вирішувати проблеми, – Лілія Гриневич


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool