Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко відвідав Кіровоградщину

Серпень 31, 2022 | Новини | Переглядів: 1704 | Коментарі: 0

Сьогодні, 31 серпня, Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко з робочою поїздкою побував на Кіровоградщині.

Сьогодні, 31 серпня, Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко з робочою поїздкою побував на Кіровоградщині.



Під час наради в ОВА проаналізували наступний етап медичної реформи - формування спроможної мережі лікарень.

- Спроможна мережа будуватиметься за принципом госпітальних округів. Кожна область стане окремим госпітальним округом, який ділитиметься на кластери. У рамках одного госпітального округу лікарні розділять на кластерні, надкластерні та загальні, - наголосив Віктор Ляшко.

Директор департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко презентував учасникам наради варіанти формування мережі на Кіровоградщині, враховуючи територіальну специфіку області, логістичні, технологічні та кадрові аспекти. У результаті обговорення, зважаючи на зазначені аспекти, посадовці сформували єдине бачення реалізації спроможної мережі лікарень на Кіровоградщині: в області визначено 3 кластерні медичні заклади – це Кропивницька, Олександрійська та Новоукраїнська міські лікарні, а також 9 загальних.

Зазначимо, що кластерна лікарня надаватиме медичну допомогу пацієнту при найбільш поширених хворобах у середніх і важких випадках. Кластерні медзаклади розташовуватимуться з розрахунку 1 заклад на 150 тисяч населення. Час доїзду до такої лікарні складатиме близько години.

Загальна лікарня надаватиме лише базові (найпростіші) медичні послуги для пацієнтів. Загальна лікарня розташовуватиметься з розрахунку 1 медзаклад на 50-80 тисяч населення.

Дискутували це питання народні депутати України Олександр Дануца та Ігор Мурдій, голова обласної ради Сергій Шульга, голови РДА, заступники міністра охорони здоров’я. Як зазначив начальник ОВА Андрій Райкович, навіть попри війну, одне з ключових завдань обласної влади – вдосконалення мережі лікарняних закладів на території області і підвищення якості медичних послуг.

- Важливо не лише зберегти заклади у кожному районі і оснастити їх технологічно і забезпечити кадрами, - зазначив Андрій Райкович.

Він подякував міністру за увагу до галузі охорони здоров’я області.

Нагадаємо, на початку липня Верховна Рада ухвалила законопроект №2347, який запускає наступний етап медичної реформи - формування спроможної мережі лікарень. В рамках реформи передбачено, що найпростіші захворювання лікуватимуться якомога ближче до пацієнта, в загальних лікарнях. У разі складніших проблем зі здоровʼям — пацієнт потраплятиме у кластерні та надкластерні лікарні, які надаватимуть високоспеціалізовані послуги. 

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool