Міндоходів роз’яснило основні правила проведення електронних перевірок

Липень 17, 2014 | Новини | Переглядів: 686 | Коментарі: 0

Основним пріоритетом у роботі Міністерства доходів і зборів протягом останнього часу вже традиційно є запровадження електронних сервісів при обслуговуванні платників податків.

Один з них – електронна перевірка – дозволяє підприємцям спростити процедуру податкового аудиту, звівши до мінімуму особисте спілкування з інспектором. Проводять її за заявою платника податків із незначним ступенем ризику і лише за наявності технічної можливості для такої перевірки. Досліджуватимуться лише періоди, не охоплені плановими та позаплановими документальними перевірками.
У заяві суб’єкт господарювання обов’язково зазначає перелік податків та періоди, які бажає обревізувати.
За результатами проведених заходів контролю складається довідка, податкове повідомлення-рішення не виноситься, а отже жодні штрафи не застосовуються.
У разі незгоди з висновками, зазначеними у довідці, підприємець одночасно з її підписанням може подати свої заперечення. А от можливості оскаржити її в адміністративному або судовому порядку не передбачено.
Ці та інші питання висвітлено у листі Міндоходів від 31.03.2014 №5790/5/99-99-22-02-05-16.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool