Міліція застерігає!

Червень 27, 2012 | Новини | Переглядів: 1168 | Коментарі: 0

Щоб виключити ризик бути обікраденим

З приходом літньої спеки працівники міліції закликають громадян бути більш обережними у місцях масового скупчення людей – базарах, закладах торгівлі, вокзалах та громадських місцях. Адже у тисняві злодіям найлегше прибрати до рук чужий гаманець чи мобільний телефон. Тож, аби не позбутися власних грошей та цінних речей, слід виявляти пильність і дотримуватися доволі простих порад.
Найперше, що радять правоохоронці – переносити важливі для вас речі необхідно у непрозорій сумці, пакеті чи кишені, що застібається. Класти гаманець, гроші, або щось інше в задню кишеню брюк доволі ризиковано, так само як і в напоясний футляр чи нашийний чохол.
Не демонструйте мобільний, документи або цінні речі без потреби на людях та не залишайте їх без нагляду на столиках у барах, кафе, прилавках магазинів, біля кас на вокзалах чи інших місцях.
Фотоапарат або відеокамеру переносьте у спеціальних футлярах, фіксуючи їх рукою.
У час пік в громадському транспорті також не варто втрачати пильності. Під час поїздки намагайтеся не засинати, не читати та не задивлятися у вікно, якщо на підлозі стоїть Ваша сумка або чемодан. Стоячи у транспорті біля дверей, міцно тримайте власні речі, аби хтось із пасажирів, що виходять, не прихопив їх із собою.
Як правило, кишенькові крадії розраховують на спритність своїх рук, Вашу недбалість і байдужість людей до оточуючих. Тому будьте уважні до інших громадян, попереджайте їх, якщо помітили, що готується крадіжка. Допомагайте іншим, і Вам допоможуть у подібній ситуації.
А у разі скоєння стосовно Вас злочину не зволікайте – негайно телефонуйте за номером «102».

СЗГ УМВС України в Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool