Міліція: За порушення протипожежних заходів законом передбачено відповідальність

Червень 12, 2012 | Новини | Переглядів: 1086 | Коментарі: 0

Пожежонебезпечний період зазвичай починається водночас із сезонним потеплінням. Із підвищенням температури повітря зростає і потенційна загроза лісовим масивам, торфовищам, сільгоспугіддям Кіровоградщини.

Крім того, сильні вітри, які швидко поширюють полум’я великою територією, сприяють виникненню та поширенню пожеж у літній період. Залишене багаття під час відпочинку в лісі, яке через необачність не загасили, чи недопалок цигарки можуть стати причиною виникнення пожежі.
Тож працівники міліції нагадують, що особи, які допустили порушення вимог пожежної безпеки в лісах, на торфовищах та сільгоспугіддях згідно з діючим законодавством будуть нести відповідальність.
Так, статтею 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення вимог пожежної безпеки в лісах, передбачений штраф на громадян у розмірі від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від семи до дванадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Відповідно до статті 77-1 КУпАП для громадян та для посадових осіб за скоєння подібних дій також передбачено штраф. А от за знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць вогнем ст. 245 Кримінального кодексу України передбачає обмеження або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. У випадку, якщо такі дії ще й спричинили загибель людей чи масову загибель тварин, термін позбавлення волі сягне від п’яти до десяти років.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool