Міліція: Шахраї телефоном та Інтернетом

Жовтень 18, 2011 | Новини | Переглядів: 1278 | Коментарі: 0

Шахраї продовжують вдосконалювати свої схеми виманювання грошей, зокрема останнім часом вони активно застосовують мобільний зв’язок та Інтернет. І в цих випадках аферисти випробовують свої методи на довірливих громадянах, а для більшої переконливості, наприклад, по телефону представляються працівниками міліції. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області

З початку року до органів внутрішніх справ Кіровоградщини надійшло чотири повідомлення про телефонних шахраїв. В усіх випадках заявникам телефонували невідомі із засекречених номерів та повідомляли про те, що з їх рідними сталася біда і терміново потрібно переказати гроші. Так, до 66-річної жительки Ульяновського району зателефонував чоловік та представився працівником міліції і повідомив, що її онук, який проживає у сусідній області, затриманий. Псевдоправоохоронець запропонував заплатити 3 тисячі гривень і кримінальна справа буде закрита. Пенсіонерка погодилась і придбала, як домовлялись, на таку суму карток поповнення рахунку мобільного телефону. Коли жінка надіслала 2400 гривень, вирішила передзвонити онукові та дізнатись чи відпустили його з відділку міліції. Насправді ж, з молодим чоловіком було усе гаразд, а літня жінка поповнила гаманець аферистів.
Інтернет-шахраї збагачуються найчастіше за рахунок електронної комерції. На сайтах з продажу віртуальні злочинці розміщують і свої пропозиції про неіснуючі товари та послуги. Про такі випадки до працівників міліції надійшло чотири заяви. Так зокрема, жителька Долинського району, 1972 року народження, на одному із сайтів знайшла оголошення про продаж автомобіля ВАЗ 2107. Жінка домовилась про покупку із власником авто та переказала завдаток – 6 тисяч гривень до сусідньої області. А коли приїхала забирати покупку, то за вказаною адресою ні продавця, ні автомобіля не знайшла.
Працівники міліції звертаються до громадян з проханням бути більш пильними й обережними, обов’язково перевіряти всю інформацію. А купуючи будь-який товар через Інтернет, не переказувати гроші наперед.
У разі, якщо з Вами трапилось лихо, негайно звертайтесь до найближчого відділення міліції за номером «102».
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool