Міліція: Про що треба пам'ятати

Грудень 08, 2011 | Новини | Переглядів: 1313 | Коментарі: 0

Правоохоронці застерігають: не зіпсуйте новорічних свят штрафами. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області.

 Більшість людей готується до Нового року та Різдва заздалегідь, обов’язково прагнучи прикрасити оселі ялинкою та створити незабутні враження від свят феєрверками, які останніми роками стають повноправними атрибутами цих днів.

Напередодні святкування Новорічних та Різдвяних свят працівники міліції Кіровоградщини щоденно проводитимуть рейди щодо виявлення осіб, які займаються знищенням зелених насаджень та незаконною їх реалізацією. За подібні дії згідно ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена відповідальність у вигляді стягнення штрафу з громадян у розмірі від 85 до 170 грн. і з посадових осіб від 119 до 204 грн.
Хвойні дерева слід купувати у спеціально відведених місцях та обов’язково перевіряти наявність обов’язкового цього року маркування пластиковими бирками зі штрихкодами. Пристрій має кріпитися до сосни чи ялинки так, щоб зняти його було неможливо без пошкодження стовбура. На електронному носії буде міститися інформація про тип дерева (сосна, ялина), його висоту, порядковий номер і лісгосп, в якому воно заготовлено. А також завдяки такому чіпу можна буде визначити відповідність товару супровідним документам і перевірити законність придбання хвойних красунь.
Загалом порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу відповідно до ст. 88-1 КУпАП тягне за собою накладення штрафу від одного до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів рослинного світу чи без такої.
У святкові дні правоохоронці забезпечуватимуть охорону громадського порядку щодо попередження надзвичайних подій, у тому числі й пов’язаних із застосуванням піротехнічних виробів. Тому, аби не зіпсувати святкового настрою штрафами, працівники міліції попереджають, що порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів відповідно до статті 195-6 КУпАП тягне за собою накладення штрафу від тридцяти п’яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів. Зокрема, приватним підприємцям співробітники ОВС нагадують, що продаж піротехнічних іграшок дозволений виключно дорослим. Діти можуть користуватися ними тільки під наглядом батьків.
Пам’ятайте, що горючі речовини та порох, які входять до складу піротехнічних засобів, дуже небезпечні. При необережному поводженні або неправильному зберіганні, вони легко розгоряються.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool