Микола Азаров: Пенсії будуть переглянуті і збільшені

Квітень 28, 2012 | Новини | Переглядів: 1368 | Коментарі: 1

Інвалідам-ліквідаторам Чорнобильської катастрофи пенсія підвищена в 2-3 рази. З 1 травня будуть перераховані трудові пенсії. Про це Прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив на персональному сайті, коментуючи перерахунок пенсії чорнобильця Георгія Васильовича Земляного.

«З 1 травня трудові пенсії будуть перераховані, або, як кажуть фахівці, осучаснені. За базу тепер буде взятий 2007 рік», - повідомив Глава Уряду, додавши, що інвалідам-ліквідаторам Чорнобильської катастрофи пенсія підвищена в 2-3 рази, і з 1 січня люди її отримують у повному обсязі.

Микола Азаров нагадав, що 23 квітня під час відвідин Київського центру радіаційної медицини Георгій Земляний звернувся до Прем'єр-міністра з тим, що йому в районному управлінні Пенсійного фонду повідомили, що якщо перерахувати його пенсію як інваліду-чорнобильцю 3-ї групи, вона буде на 17 гривень меншою, ніж трудова пенсія за віком, яку він зараз отримує (3038,94 гривні).

Прем'єр-міністр зазначив, що пообіцяв пенсіонерові розібратися конкретно в його ситуації, що і зробив. «Фахівці спеціально для Г.В. Земляного вже підрахували, що його пенсія збільшиться на 663, 21 копійку, і складе 3702,15 гривні», - повідомив Микола Азаров, наголосивши на реальності підвищення пенсій для чорнобильців.

При цьому він пояснив, що у Георгія Земляного «колізія склалася така, що трудова пенсія, визначена за 12 місяців роботи в 1988-1989 роках на Чорнобильській АЕС, в силу високого заробітку, виявилася більшою, ніж могла б бути пенсія для інваліда 3-ї групи за списком 1. Адже зараз він отримує ще доплату за понаднормовий стаж (Георгій Васильович пропрацював 40 років 4 місяці 17 днів) і підвищення пенсії у зв'язку із зростанням середньої заробітної плати в країні».

Микола Азаров підкреслив, Уряд обов'язково і надалі підвищуватиме пенсії. «Тільки треба, щоб ці кошти заробила наша економіка. Адже нам ніхто нічого не дарує. А один працюючий зараз вже утримує одного пенсіонера. Це складна ситуація. Вихід тільки у підвищенні продуктивності праці. Ось чому Уряд докладає стільки зусиль, щоб стимулювати вітчизняне виробництво і галузі, які дають велику додану вартість», - сказав Глава Уряду.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool