Микола Азаров наголосив на забезпеченні стовідсоткової готовності країни до грипу

Січень 16, 2013 | Новини | Переглядів: 928 | Коментарі: 0

Прем’єр-міністр України Микола Азаров наголосив на забезпеченні стовідсоткової готовності країни до грипу, доручивши Міністерству охорони здоров'я терміново здійснити перевірку поліклінік, лікарень та аптечних мереж щодо наявності відповідних лікарських засобів. Відповідне доручення Глава Уряду дав під час засідання Кабінету Міністрів 16 січня 2013 року.

Микола Азаров повідомив, що за даними медиків, в Україну насувається епідемія грипу. Наразі захворювання зафіксовані в сусідніх Чехії, Польщі. Він нагадав, що на початку зими ставив завдання Міністерству охорони здоров’я перевірити готовність медичних закладів до епідемії грипу.

«Нічого дивного у сезонній епідемії немає. Питання у тому, щоб країна стовідсотково була до неї готова. Сьогодні є час вимогливо проконтролювати готовність наших медичних закладів до протидії епідемії грипу і виправити недоліки там, де вони ще залишились. Тому доручаю Міністерству охорони здоров'я – терміново здійснити перевірку поліклінік, лікарень та аптечних мереж щодо наявності відповідних лікарських засобів», - сказав Прем’єр-міністр.

За словами Глави Уряду, на сьогодні дуже важливо, щоб Державна служба з контролю за якістю лікарських засобів жорстко контролювала належну якість і сприяла забезпеченню аптек достатньою кількістю вітчизняних противірусних, жарознижуючих і знеболюючих ліків: «Тоді у нас буде гарантія, що люди будуть купувати справді дієві і відносно недорогі ліки, необхідні саме для лікування грипу».

Водночас Микола Азаров висловив переконання, що в цілому в Україні створено всі необхідні умови для того, щоб організовано впоратися з епідемією, яка наступає.


Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool