Ми зацікавлені у розвитку економічного співробітництва з Ізраїлем,- Світлана Лобанова

Травень 22, 2018 | Новини | Переглядів: 1039 | Коментарі: 0

На цьому заступник голови облдержадміністрації Світлана Лобанова наголосила під час бізнес-семінару «Розвиток регіонального співробітництва між Ізраїлем та Україною в аграрній галузі», що відбувся у Кіровоградській торгово-промисловій палаті.

Вона відзначила, що Кіровоградщина має давні торговельно-економічні стосунки з Ізраїлем. Лише минулого року до цієї країни було експортовано з області товарів на суму 11,3 млн. доларів США.

Це переважно сільськогосподарська продукція, зокрема, соняшникова олія, корми для тваринницької галузі, зерно. Разом з тим, за словами посадовця, не залишаються осторонь і ізраїльські бізнесмени, які інвестували в економіку області близько 1 млн. доларів США. За ці кошти у місті Світловодську створені будівельна фірма та сучасний медичний центр.

Один із організаторів бізнес-семінару, президент Асоціації сприяння розвитку і співпраці «Ізраїль-Україна і країни СНД» Леон Табаков відзначив, що ізраїльські фірми готові поділитися з Україною своїм досвідом розвитку аграрного сектору. Адже, держава Ізраїль, більшу частину території якої займають пустелі та гори, за більш ніж піввікову історію свого існування перетворилася на одного з найбільших виробників сільськогосподарської продукції в світі. Тут збирають рекордні врожаї овочів та фруктів, вирощують квіти, отримують найвищі надої молока, мають значні досягнення у птахівництві та виробництві харчової продукції, що відрізняється високим рівнем якості. Однією з головних умов, що дозволили його країні досягти таких успіхів, Леон Табаков назвав широке впровадження у сільському господарстві новітніх наукових розробок та інформаційних технологій. На підтвердження своїх слів він провів для кіровоградських аграріїв відео-презентацію «Новаторські технології Ізраїлю - шлях до успіху» – про провідні ізраїльські фірми, що успішно працюють у галузях овочівництва, садівництва, тваринництва, розведення риби. На сьогодні за їх сприяння не лише в Ізраїлі, а в багатьох країнах Європи, Азії та Африки збудовані високотехнологічні агрокомплекси. Не є виключенням й Україна. Так, за підтримки ізраїльських спеціалістів створено сучасну молочну ферму «Zinka», де налагоджено промислове виробництво продукції з козиного молока за світовими стандартами якості.
– Україна має все необхідне для того, щоб перетворитися на потужну аграрну державу – родючі чорноземи, сприятливі кліматичні умови та працьовитих людей. У свою чергу, ми готові поділитися сучасними технологіями, впровадження яких дозволить вивести виробництво сільськогосподарської продукції в Україні на новий рівень, – зазначив Леон Табаков. Наразі, за його словами, потенціал двох країн у цьому напрямку використовується не на повну силу.

Світлана Лобанова відзначила, що ізраїльській досвід і досягнення у сільському господарстві є надзвичайно цінними, і Кіровоградська область зацікавлена у налагоджені співробітництва у цьому напрямку. _– Наш регіон також може бути цікавим для ізраїльських інвесторів, адже є одним з найбільших виробників сільськогосподарської продукції в Україні, – зазначила посадовець.

У свою чергу, Леон Табаков запросив кіровоградських сільгоспвиробників та представників обласної влади відвідати Ізраїль, щоб на місці ознайомитися з роботою місцевих агропідприємств


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool