Ми маємо поступ у галузі освіти і низку важливих завдань, - Сергій Кузьменко

Серпень 27, 2018 | Новини | Переглядів: 568 | Коментарі: 0

У місті Новоукраїнка відбувся обласний педагогічний форум, під час якого освітяни Кіровоградщини підбили підсумки роботи попереднього навчального року та окреслили пріоритети на наступний.

Тематична спрямованість цьогорічного форуму – "Реалізація Концепції "Нова українська школа" - втілення освітянських реформ та нового змісту освіти". У роботі пленарного засідання взяли участь голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко та перший заступник Міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець.

На Форум прибули понад 500 делегатів, які представляють заклади дошкільної, загальної середньої, професійно-технічної та позашкільної освіти області. Після урочистого відкриття педагогам Кіровоградщини у формі документального фільму було представлено звіт про знакові події в освіті протягом минулого навчального року. Зокрема, було відзначено 6 місце області в загальнодержавному рейтингу за доступністю до дошкільної освіти (минулого навчального року створено понад 300 додаткових місць у дошкільних закладах) та перше місце в Україні за кількістю опорних шкіл (на Кіровоградщині працює 74 опорних школи та 194 філії). Наголошувалося і на тому, що за рейтингами зовнішнього незалежного оцінювання у 2017 році Кіровоградська область поліпшила свої позиції. Під час звіту йшла мова і про покращення матеріально-технічної бази загальноосвітніх закладів (інтерактивні дошки, комп’ютерні класи, обладнання для кабінетів) та придбання автобусів. Відзначено також здобутки із впровадження інклюзивної освіти (за останні 3 роки кількість дітей, які навчаються інклюзивно, зросла із 65 до 574, створено мережу інклюзивно-ресурсних центрів). Звернули увагу і на впровадження дуальної форми навчання у закладах професійно-технічної освіти області та відкриття навчально-практичних центрів.
Вітаючи педагогів області з відкриттям форуму, Сергій Кузьменко наголосив: "Однозначно, ми маємо поступ у галузі освіти. Про це свідчить статистика. Хочу наголосити на завданнях, які ми повинні виконати в новому навчальному році".

Серед завдань, які окреслив голова облдержадміністрації, продовження роботи зі створення опорних шкіл, зокрема, в районах, де ситуація поки що найгірша – у Бобринецькому та Онуфріївському. "Ми не можемо позбавити дітей права стати успішними, – наголосив Сергій Кузьменко керівникам територій. Опорні школи ми створюються для того, щоб учні здобували якісні знання, ставали конкурентоспроможними. Цю роботу нам треба виконати".

Ще одне завдання – успішна реалізація в області Концепції "Нова українська школа". Керівник ОДА підкреслив, що влада та педагоги провели якісну підготовчу роботу до старту зазначеного проекту – навчання першокласників за новою програмою: виділені кошти на оснащення класів, підготовлено педагогів. "Переконаний, що фундамент, закладений нами сьогодні, через 12 років дасть гарні результати", – підкреслив Сергій Кузьменко.

Серед інших напрямів роботи голова облдержадміністрації назвав подальше впровадження в області інклюзивної освіти з метою навчання та соціальної адаптації дітей з особливими потребами, зокрема, оснащення інклюзивно-ресурсних центрів. Він підкреслив, що це питання керівники територій і закладів мають тримати на особистому контролі: "Це завдання держави і суспільства – продовжуємо рухатись далі".

Ще один важливий напрям – створення нових місць у дошкільних закладах. "До кінця 2018 року на Кіровоградщині буде створено ще 700 додаткових місць у дитячих садках для дошкільнят. Для цього інвестовано значні кошти. Загалом галузь освіти області у 2018 році отримає 135 мільйонів гривень, у тому числі і на дитсадки", - зазначив керівник ОДА та підкреслив, що до 2020 року буде повністю ліквідовано черги до ДНЗ.

Звернув увагу голова облдержадміністрації і на питання мотивації педагогів: "Пріоритет для держави – забезпечити вчителя достойною заробітною платою. Це є завданням не тільки держави, а й місцевої влади". Сергій Кузьменко підкреслив, що завдяки рішенням місцевих рад, педагоги Кіровоградщини отримують усі додаткові виплати, робота стосовно збільшення рівня зарплати вчителям триватиме.
Принагідно керівник облдержадміністрації звернув увагу на якісну підготовку до відзначення 100-річчя від дня народження видатного педагога-земляка Василя Сухомлинського та організацію і проведення на Кіровоградщині відповідних заходів. Сергій Кузьменко нагородив дипломами обласної державної адміністрації та цінними подарунками переможців конкурсу з розробки логотипу на відзначення 100-річчя від дня народження педагога.

Після завершення пленарного засідання учасники педагогічного форуму продовжили роботу в студіях, де мали можливість обговорити актуальні питання та проблеми освітянської галузі. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool