Мешканцям Кіровоградщини! Потурбуйтеся про безпечне тепло у своїх домівках!

Грудень 21, 2012 | Новини | Переглядів: 1152 | Коментарі: 0

Триває опалювальний сезон, тож потурбуйтеся, щоб тепло у ваших домівках було безпечним.

Для цього зверніть увагу на стан пічного опалення, якщо саме у такий спосіб обігріваєте оселю. Майте на увазі, що у будинках загорання найчастіше відбуваються внаслідок перегрівання печей, появи в кам'яній кладці тріщин, а також у результаті застосування для розтоплювання горючих і легкозаймистих рідин, випаданні з топки жарин. Причиною пожежі також можуть стати металеві та азбестові труби, встановлені у якості димоходу.
Щоб запобігти виникненню пожеж в опалювальний сезон, при користуванні пічним опаленням необхідно дотримуватися наступних правил:
· усі димові труби та стіни на горищі, через які прокладено димові канали, мають бути заштукатурені й побілені;
· перед початком, а також упродовж усього опалювального сезону слід очищати димоходи та печі від сажі;
· розташовувати меблі, шафи та інше обладнання біля печей не ближче ніж за 0,7 м., від топкових отворів – не менше ніж 1,25 м.
· перед топковим отвором на горючій підлозі слід прибити металевий лист розміром 0,5 х 0,7 м;
· не можна закріплювати на димових трубах антени телевізорів, радіоприймачів тощо;
Забороняється:
· розпалювати печі легкозаймистими та горючими рідинами, залишати розтоплені печі без нагляду, доручати розпалювати печі та нагляд за ними дітям;
· користуватися печами, які мають тріщини;
· сушити й складати на печах одяг, дрова, інші горючі предмети та матеріали;
· розміщувати паливо, горючі речовини та матеріали безпосередньо перед топковим отвором;
· зберігати непогашені вуглини та попіл у металевому посуді, встановленому на дерев’яній підлозі або горючій підставці;
· використовувати дрова, довжина яких перевищує розміри топки;
· палити печі при відкритих дверцятах топки;
· зберігати у приміщенні запас палива, який перевищує добову потребу;
· закривати піддувало опалювальної печі, коли там ще горить вугілля або є жар - це може призвести до отруєння чадним газом;
· попіл та шлак, що їх видаляють із топки, необхідно заливати водою і виносити в спеціально відведені місця, не ближче 15 метрів від будівель.
Не забудьте про допомогу людям похилого віку, самотнім пенсіонерам та інвалідам. Саме у їх помешканнях пожежі стаються найчастіше, адже утримання пічного опалення в належному стані - дуже копітка, нелегка справа.
У випадку пожежі, нагадуємо, необхідно негайно телефонувати до служби порятунку за телефоном «101», при цьому вказати точну адресу об’єкта, місце виникнення пожежі, наявність людей, а також повідомити своє прізвище та номер телефону, з якого надійшло повідомлення. Необхідно попередити людей та вжити заходів по їх евакуації, спробувати погасити пожежу первинними засобами пожежегасіння, спробувати врятувати матеріальні цінності. Здійснити аварійне вимкнення електрообладнання.

Територіальне управління МНС
та Управління Держтехногенбезпеки в області

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool