Мешканців Кіровоградщини закликають суворо дотримуватись правил пожежної безпеки у побуті

Січень 31, 2018 | Новини | Переглядів: 703 | Коментарі: 0

В опалювальний сезон на перший план виходить питання безпеки, оскільки обігрів житла передбачає використання електроприладів, газового обладнання та печей і груб.

 Щоб не сталося лиха, усе це обладнання повинно бути справним та використовуватись за призначення з суворим дотриманням правил експлуатації.

Тож у власників приватного житла клопотів вистачає. Вдвічі більше клопотів у громадян незахищеної категорії: одиноких пенсіонерів, інвалідів, які через свій вік або хвороби зовсім безпорадні та потребують особливої уваги і піклування. Відповідну допомогу надають фахівці пожежно-рятувальної служби, зокрема перевіряють, чи дотримано в оселі вимоги правил пожежної безпеки, проводять роз’яснювальну роботу, нагадують телефони екстрених служб.

31 січня працівники Олександрівського районного відділу Управління ДСНС в області провели інформаційно-роз’яснювальну роботу в приватному житловому секторі районного центру. Рятувальники переконували громадян своєчасно перевіряти, у якому стані перебувають груби, газове обладнання і електропобутові прилади, електромережа в будинку, пояснювали, як зробити так, щоб пічка не стала осередком виникнення пожежі, як поводитись у разі виникнення пожежі, нагадували про необхідність перевірки димоходів та витяжок, а також про ознаки отруєння чадним газом і допомогу постраждалим, а також розповсюдили застережні листівки.

Сьогодні все менше залишається будинків з пічним опаленням, натомість в оселі приходить блакитне паливо. Проте незалежно від способу обігріву громадянам, аби уникнути пожеж, необхідно дуже ретельно слідкувати за безпекою.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool