Мешканців Кіровоградщини закликають бути обережними з піротехнікою

Липень 02, 2018 | Новини | Переглядів: 532 | Коментарі: 0

Впродовж травня-червня 2018 року Управлінням ДСНС України у Кіровоградській області в ході здійснення державного ринкового нагляду проведено ряд перевірок піротехнічної продукції, яка розповсюджується на території міста Кропивницького. 

Під час перевірок виявлено 7 петард та салютних установок, які не відповідають вимогам технічного регламенту в частині нанесення відповідної інформації на маркування. Крім того, виявлено один піротехнічний виріб, на який у встановленому порядку не нанесено національний знак відповідності.

За результатами перевірок винесено 15 рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів по зазначеній продукції для приведення її у відповідність до вимог чинного законодавства, а також на одного суб’єкта господарювання накладено штрафні санкції.

Звертаємо вашу увагу, що купуючи та використовуючи піротехнічні вироби, слід звертати увагу на те, що маркування повинно бути українською мовою, містити відомості про виробника та імпортера виробу, інструкцію щодо його використання та зберігання, вікові обмеження, дату виготовлення, термін зберігання, радіус небезпечної зони дії, вагу піротехнічної суміші тощо.

Також в обов’язковому порядку на піротехнічному виробі або на його пакуванні повинен бути нанесений національний знак відповідності згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 29.11.2001 № 1599. Знак має форму незамкненого з правого боку кола, усередині якого вміщено стилізоване зображення трилисника. Також повинен бути ідентифікаційний номер органу, що проводив оцінку відповідності даного виробу.

Будьте обережні, піротехніка – не іграшка!!!

Василь Штогрін


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool