Мешканці Кіровоградщини, не годуйте дітей дикорослими грибами!

Жовтень 10, 2013 | Новини | Переглядів: 920 | Коментарі: 0

Минула доба відзначилася зростанням кількості отруєнь грибами. Якщо у Петрівському районі двох дорослих чоловіків госпіталізовано лише з підозрою на отруєння грибами, то для трьох дівчат, жительок Кіровоградщини, встановлено вже точний діагноз.

Найменша хвора, 4-річна дівчинка з с. Семенасте Новоукраїнського району перебуває у неврологічному відділенні дитячої обласної лікарні у стані хворої середнього ступеня важкості. Сюди госпіталізовано і двох сестер, 17-річну та 11-річну, з с. Пишне Долинського району. Стан дівчат середнього ступеня важкості. У останньому випадку дівчата поїли грибів, назбираних у лісосмузі рідного села. До речі, їли гриби і мати з батьком, але погано стало лише дітям. Це пояснюють тим, що маса тіла у дітей менша, тож і вплив токсинів на дитячий організм більший.
Шановні жителі області, не годуйте дітей дикорослими грибами, для їх здоров’я це особливо небезпечно! Лише з початку грибного сезону цим лісовим гостинцем отруїлося 9 дітей. Пам’ятайте, що жертвами отруєнь стають любителі сироїжок і печериць, що мають небезпечних «двійників». Небезпеку приховують молоді гриби, в яких ще остаточно не виявилися їх ознаки: колір, товщина ніжки, наявність «спіднички» на ній, структура шапки. Навіть їстівні гриби, що ростуть вздовж автодоріг, завдяки своїй феноменальній здатності вбирати всі речовини з довкілля, стають отруйними. Від дикорослих грибів краще взагалі відмовитися, замінивши їх на вирощені в теплицях печериці та гливи. Нагадуємо, що у дітей, які отруїлися грибами, можуть виникнути хронічні ускладнення, тож цінуйте їх життя!
Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool