Мер Кіровограда: центральна міська лікарня повинна мати чіткий план розвитку

Грудень 02, 2015 | Новини | Переглядів: 1862 | Коментарі: 0

Міський голова Андрій Райкович перевірив хід ведення ремонтних робіт на об’єктах Центральної міської лікарні на Фортечних валах.

Міський голова Андрій Райкович перевірих хід ведення ремонтних робіт на об’єктах Центральної міської лікарні на Фортечних валах.Першим інспектувалося майбутнє відділення паліативної допомоги і міський голова відразу звернув увагу підрядників на низьку якість облицювання плиткою фасаду. А ще у приміщенні ведуться вологі штукатурні роботи, а належної вентиляції і сушки стін не облаштовано.

- Якість робіт жодним чином не повинна постраждати, - наголосив Андрій Райкович, звертаючись до керівництва фірми – підрядника “Екслібур”. – Вам доведеться відповідати за кожний огріх, допущений у процесі будівництва. Місто належним чином виконує взяті на себе зобов’язання і вчасно проводить фінасування капітального ремонту. Ваше завдання – так само якісно виконати свої зобов’язання. А ми будемо щодня контролювати вашу роботу.

Не можна гнатися за скороченими термінами будівництва на шкоду якості робіт, відзначив міський голова. За планом будівництва здача об’єкта призначена на лютий наступного року і краще ввести в експлуатацію відділення у визначений термін, ніж потім шукати винних у недоробках через надмірну швидкість.

Крім того, звернув увагу Андрій Райкович, корпус паліативної допомоги для нас надзвичайно важливий соціальний об’єкт, бо це - пілотний проект. Він розрахований на 15 ліжок, а місто має більші потреби на такого виду допомогу. У разі його успішної реалізаці, ми матимемо змогу залучати для будівництва другого корпусу зовнішніх інвесторів та соціально – відповідальний бізнес.

Оглянув очільник міста і дитячий інфекційний корпус. Тут роботи вже фактично завершені, залишилося лише завершити облаштування теплової вентиляції. Медики вже почали обживати відремонтовані приміщення. Першими зайняли свої кабінети спеціалісти лабораторії – вони прибралися і встановили меблі та лабораторне обладнання. Андрій Райкович звернув увагу головного лікаря на необхідність іти в ногу з часом. І столи і стільці і медичне устткування лабораторії давно потребує оновлення. Все це треба передбачати у бюджеті наступного року.

Інфекційні відділення Центральної міської лікарні - надзвичайно важливі заклади охорони здоров’я для громади міста. Саме тому, не може йти мова про закриття лікарні на Фортечних валах, підкреслив Андрій Райкович. Навпаки, заклад повинен мати чіткий план свого розвитку на перспективу, адже за один рік все не зробиш: ремонту потребують і паркан навколо лікарні і переважна більшість корпусів. Міський голова доручив управлінню охорони здоров’я невідкладно підготувати пропозиції щодо бюджетного фінансування капітальних видатків по лікарні на наступний 2016 рік.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool