Медичні заклади Кіровоградщини готуються до впровадження страхової медицини

Грудень 27, 2016 | Новини | Переглядів: 1129 | Коментарі: 0

Сьогодні перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко провів нараду, під час якої було обговорено перспективи реформування медичних закладів вторинної ланки області.

Сергій Коваленко відзначив, що головна увага у медичній сфері у наступному році буде зосереджена на підготовці вторинної ланки до впровадження системи страхової медицини, що має відбутися у 2018 році.

Нова система передбачатиме, що медичні заклади працюватимуть виключно за схемою "кошти ходять за пацієнтом", і відтоді саме пацієнт визначатиме, де він лікуватиметься.

Наразі, на Кіровоградщині, процес формування мережі госпітальних округів закладів охорони здоров'я вторинного рівня триває. У залежності від розташування та від кількості населення на сьогодні визначено три госпітальних округи під умовними назвами: Західний (205 тис. чол.), Центральний (532,3 тис. чол.) та Східний (235,9 тис. чол.).

За словами Сергія Коваленка, до Східної ради госпітальних округів, входитимуть головні лікарі міської лікарні №1 та дитячої міської лікарні міста Олександрії та Олександрійської, Світловодської, Онуфріївської і Петрівської ЦРЛ.
До Центральної ради входитимуть головні лікарі Кропивницької міської лікарні швидкої допомоги, пологового будинку №1 та центральної міської лікарні міста Кропивницького, Кіровоградської, Маловисківської, Знам'янської, Бобринецької та Долинської ЦРЛ, міської дитячої лікарні та міської лікарні №2 Кропивницького, міської лікарні міста Знам'янка, а також Новомиргородської, Олександрівської, Компаніївської, Устинівської та Новгородківської ЦРЛ.

До ради головних лікарів Західного госпітального округу області входитимуть керівники Добровеличківської, Новоукраїнської, Гайворонської, Новоархангельської, Благовіщенської, Вільшанської та Голованівської ЦРЛ та Помічнянської міської лікарні Добровеличківського району.

Остаточно межі госпітальних округів і лікувальні заклади вторинної ланки, що надалі обслуговуватимуть пацієнтів, будуть визначені після завершення процесу формування об'єднаних територіальних громад. Проте, першочергове право обирати лікувальний заклад, в залежності від якості надаваних медичних послуг, буде саме за мешканцями. Таким чином, вже сьогодні медичні заклади фактично поставлені в умови конкурентної боротьби за майбутніх пацієнтів. Адже, саме у ті медичні заклади, де пацієнтів буде найбільше, й спрямовуватиметься медична субвенція.

Підбиваючи підсумки наради, Сергій Коваленко відзначив, що лікарняні заклади вторинної ланки у районах та містах області повинні й надалі розвиватися, щоб у 2018 році, коли запрацює система страхової медицини, могли забезпечити ефективну роботу із надання населенню якісних медичних послуг.

Стосовно майбутніх центрів госпітальних округів, перший заступник голови облдержадміністрації відзначив наступне: – Сьогодні ми не визначаємо центри госпітальних округів, адже зможемо визначити їх лише за результатами формування об'єднаних територіальних громад. Наразі, визначені лише орієнтовні межі та орієнтовний склад рад госпітальних округів, що складаються з головних лікарів центральних районних та міських лікарень. Саме вони й вирішуватимуть, де проводитимуть свої засідання. І в залежності від того, яка кількість пацієнтів у них є, забезпечуватимуть надання вторинної медичної допомоги – зазначив посадовець.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool