Майже 24 млн. грн. військового збору зібрали кіровоградці для армії

Листопад 05, 2014 | Новини | Переглядів: 844 | Коментарі: 0

За даними Головного управління ДФС у Кіровоградській області протягом серпня - жовтня поточного року на потреби армії до державного бюджету надійшло 23,6 млн. грн. військового збору. Зокрема, протягом жовтня 2014 року на обороноздатність нашої країни платниками сплачено 9,4 млн. грн. збору.

Нагадуємо, військовий збір було впроваджено із 3 серпня 2014 року. Ставка збору складає 1,5% від об’єкта оподаткування. Платниками збору є фізичні особи – резиденти (нерезиденти), які отримують доходи з джерела їх походження в Україні, та податкові агенти.
За недотримання законодавчих норм щодо нарахування та сплати військового збору можуть бути застосовані штрафи, пеня, адміністративна відповідальність.
Податковий кодекс передбачає, що ненарахування, неутримання або несплата податків, у тому числі податковим агентом, до або під час виплати доходу на користь іншого платника податків, тягнуть за собою накладання штрафу у розмірі 25% суми податку, що підлягає нарахуванню або сплаті до бюджету. Ті самі дії, вчинені повторно протягом 1095 днів, тягнуть за собою накладання штрафу у розмірі 50%, вчинені втретє та більше, тягнуть за собою накладання штрафу у розмірі 75% суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплати до бюджету.
Крім того, у день настання строку погашення податкового зобов’язання нараховується пеня із розрахунку 120% річних облікової ставки Національного банку України, діючої на день виплати доходів.
Слід нагадати, що військовий збір належить до доходів загального фонду державного бюджету України і зараховується на рахунки за кодом класифікації доходів бюджету 11011000.
З реквізитами рахунків можна ознайомитись на офіційному порталі Територіальних органів ДФС у Кіровоградській області в розділі «Бюджетні рахунки».

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool