Майже 200 кіровоградців зібралися в приміщенні книгозбірні

Грудень 12, 2015 | Новини | Переглядів: 996 | Коментарі: 0

Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва запросила кіровоградців на черговий захід бібліопроекту «Креативна середа». Цього вечора майже 200 гостей зібралися в приміщенні книгозбірні для того, щоб відсвяткувати справжні «Андріївські вечорниці».

В ніч на Андрія молодь України з давніх-давен збиралась на вечорниці для розваг та спілкування. Бібліотекарі ж зібрали мешканців міста для того, щоб розказати про давні традиції українців та підготувати усіх до правильного святкування свята, що наближається.

Цього вечора в бібліотеці панувала надзвичайна атмосфера доброзичливості, цікавих розваг та традиційних українських смаколиків!
У великому читальному залі розгорнулося дійство, максимально наближене до вечорниць, які віками проводились в Україні. Юні солістки вокального гуртка «Сузір’я» та актори драматичного колективу «Маска» з селища Велика Северинка закохали в себе усіх глядачів. Молоді артисти показали усі традиції українських вечорниць – обряд «Кусання калити», ворожіння, загадки та співи. Актори настільки майстерно виконали ролі, що присутні в залі не могли відірвати від них очей. А коли глядачів також запросили спробувати себе у кусанні калити, то від бажаючих просто відбою не було.

Порадували слухачів веселими народними піснями вокальний колектив «Вербиченька» із Великосеверинівського сільського будинку культури; солісти кіровоградського міського Будинку вчителя; вокальна група «Крупчаночка» та Геннадій Каретний з Крупського сільського будинку культури.

Звеселили уривки з вистав «Мартин Боруля» та «Кайдашева сім’я» у виконанні аматорського драматичного колективу «Відродження», що діє при Крупському сільському будинку культури.

Окремо подяку за підтримку проведення свята хотілося б висловити Кіровоградській Єпархії Української Православної Церкви. Керівник молодіжного відділу протоієрей Діонісій Буренко провів з гостями повчальну і пізнавальну бесіду та розповів про традиції святкування циклу зимових свят в Україні. А вокальна формація вівтарного хору Кафедрального собору на честь Різдва Пресвятої Богородиці подарували глядачам відомі народні колядки у власному виконанні.

Працівники бібліотеки взяли безпосередню участь у програмі виступивши у ролі господарів вечорниць. І як гостинні господарі, запропонували гостям чудові частування з традиційними українськими варениками та запашним чаєм.. За їх виготовлення окремо дякуємо Кіровоградській єпархії УПЦ та студентам і викладачам ліцею ДНЗ «Кіровоградській професійний ліцей сфери послуг».

Розваги були на будь-який смак. Гостей радували чарівними майстер-класами із виготовлення новорічної атрибутики – янголят, сніговичків, сніжинок. Дівчат робили прекрасними майстрині із Кіровоградського професійного ліцею сфери послуг, створюючи гарні зачіски на основі плетіння коси. Для господинь та господарів були показані способи ліплення вареників, яких, до речі, виявилося чимало.

Також бібліотека не залишилася осторонь і вкотре долучилася до збору допомоги військовослужбовцям спільно з громадською ініціативою «Армія SOS». Був проведений благодійний розпродаж поробок створених в різних техніках мистецтва handmade та картин кіровоградської майстрині Світлани Хавроненко. Найактивнішими благодійниками цього вечора стали юні актори з Великої Северинки, які за розвагами не забули і про захисників. Цього вечора вдалося зібрати невелику суму – 200 грн. але для наших хлопців, як завжди важлива будь-яка допомога.

Усміхненими, задоволеними та ситими покидали стіни книгозбірні учасники заходу. Цього року вони готові до святкування вечорниць, тож чекаємо в неділю продовження святкувань.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool