Майстер-класи у Володимирівці (ФОТО)

Жовтень 16, 2011 | Новини | Переглядів: 2377 | Коментарі: 0

13 жовтня 2011 року співробітники Кіровоградського обласного художнього музею та його відділу – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» вирушили в мальовничий куточок Кіровоградщини – село Володимирівку, де провели майстер - класи по виготовленню виробів з паперу для учнів Володимирівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Кіровоградського району.

Учасники майстер-класів ознайомились з версіями походження орігамі та з мистецтвом складання паперу, метою якого є створення паперових витворів шляхом використання схеми геометричних згинів і складок.

Паперові іграшки відомі в усіх країнах світу. Ця техніка прийшла до нас з Японії. З давніх часів японці з великою насолодою виготовляють красиві вироби з паперу – квіти, маски, ляльки, тварини тощо. Ще в XIX ст. орігамі як могутній педагогічний прийом рекламує німецький гуманіст Фрідріх Фребель. Автор "Аліси в країні чудес" Льюіс Керролл теж захоплювався складанням фігурок з паперу. У 1937 р. в Лондоні виходить у світ книга Маргарет Кембелл "Виготовлення паперових іграшок", у якій вперше згадуються три традиційні на Сході базові форми - "водяна бомбочка", "птаха" й "жаба". У 1946 році схема складання класичного японського журавлика публікується в одному з англійських дитячих щорічних журналів. 22 квітня 1967 р. створюється громадська організація — Англійська Спілка Орігамі (BOS). Поступово членами Спілки стають не тільки англійці, але й іноземці. Так мистецтво орігамі стало поширюватися по всьому світу, першим отримало розповсюдження модульне орігамі, а потім і численні течії, включаючи кірігамі. У багатьох країнах його навіть включили до шкільної програми нарівні з іншими предметами.

Тим учням які завітали на майстер – класи було запропоновано виготовити білу та різнокольорову паперову квітку.
У процесі складання різноманітних фігурок з паперу в дитини формуються такі якості, як спостережливість, просторова уява, відчуття пропорції, логічна пам'ять, зосередженість, кмітливість, фантазія, акуратність, водночас прищеплюється любов до природи, виховуються естетичні смаки, доброта, чуйність та багато інших якостей.
Виготовлені вироби учні зможуть використати як прикраси до Новорічної ялинки, створити букет, а також як сувеніри для рідних та друзів.
Якщо ми ВАС зацікавили то ми чекаємо на запрошення приїхати з майстер-класами до Вас, а також запрошуємо всіх бажаючих до Кіровоградського обласного художнього музею та картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна», де Ви зможете проявити свою творчу індивідуальність, виготовивши подарунок власними руками і одночасно - познайомитись з цікавими людьми.

Олена Степанок – завідуюча відділом науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею

Тетяна Ащеулова – науковий співробітник відділу музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»

Майстер-класи у Володимирівці (ФОТО)

Майстер-класи у Володимирівці (ФОТО)

Майстер-класи у Володимирівці (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool