Марина Ставнійчук: Держава має пріоритети, які неможливо реалізувати без реформування Конституції

Травень 20, 2012 | Новини | Переглядів: 1440 | Коментарі: 0

В Кіровограді під час І-го відкритого форуму громадських рад "Плануємо майбутнє" Радник Президента України - Керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента України Марина Ставнійчук прокоментувала кіровоградським журналістам доцільність створення Конституційної Асамблеї.

Марина Ставнійчук, зазначила, що в державі є пріоритети, які в першу чергу необхідно виконувати за рахунок реформування Конституції. Зокрема, йдеться про реформу судочинства в Україні.

- Ви знаєте, що прийнято нормативно-правові акти, які уже впливають на зміну ідеології здійснення правосуддя в Україні. Але разом з тим лишається ряд питань, які неможливо вирішити без реформування Конституції. Скажімо, ефективність, незалежність органів суддівського самоврядування за рахунок механізмів формування вищої ради юстиції неможлива без змін у Конституції, - зауважила Марина Ставнійчук.
- Європейські інституції, у тому числі Парламентська Асамблея Ради Європи, у своїх рекомендаціях виклали цілий перелік питань до України, які необхідно вирішити ближчим часом у цій сфері, щоб ми дійсно створили нові підходи до європейських стандартів у системі правосуддя, - продовжила вона.
Згадала Марина Ставнійчук про конституційну реформу 2004 року: "Очевидно, що конституційна реформа 2004 року не була реалізована через те, що було здійснено реформування центральної влади, але не було реформи місцевої регіональної, хоча це і передбачалося. Саме тому і не можна говорити про успіх конституційної реформи у 2004 році".
- Лише ці два питання, які я назвала є серйозними пріоритетами, які Україні необхідно вирішувати за короткий період. Парламентська Асамблея Ради Європи звернула увагу Президента України на необхідність невідкладного проведення конституційної реформи не очікуючи парламентських виборів, - підкреслила Марина Ставнійчук.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool