Малі міста Кіровоградщини отримають авто для перевезення осіб з інвалідністю

Червень 13, 2019 | Новини | Переглядів: 1206 | Коментарі: 0

Асоціація Міст України у співпраці з Урядом та Мінсоцполітики знайшли можливість внести зміни у Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для придбання спеціально обладнаних автомобілів для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату – повідомляє Кіровоградське РВ АМУ.

Відповідно до внесених змін малі міста з чисельністю населення до 50 тис. осіб мають можливість отримати від Уряду спеціально обладнані автомобілі для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю.

Умовами забезпечення спеціально обладнаними автомобілями є:

• проживання не менше ніж 25 осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та не мають в особистому користуванні та в користуванні законних представників автомобілів;
• функціонування служби з перевезення, або наявність рішення про утворення її в поточному році;
• наявність документів, що підтверджують затвердження видатків на поточний рік для фінансування служби з перевезення;
• меморандум щодо роботи служби з перевезення, укладений між виконавчими органами рад та громадськими об'єднаннями, ініціативними групами осіб з інвалідністю та батьками дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату.

Примітно, що заявки на придбання спецавтівок будуть розглядати у порядку черговості їх надходження.
Нагадуємо, раніше спеціальні автомобілі могли отримати виключно міста районного значення та об’єднані територіальні громади (окрім ОТГ, які утворились з центром в місті обласного значення).

Валентина Остапчук
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool