«Магія квітів» (ФОТО)

Травень 16, 2012 | Новини | Переглядів: 1267 | Коментарі: 0

14 травня 2012 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відбулося відкриття персональної виставки творів Анатолія Опанасовича Данилова.

Анатолій Опанасович Данилов народився в грізний, воєнний 1941 рік в с. Каніжі Новомиргородського району Кіровоградської області. З дитинства любив малювати. Після закінчення школи, довго не міг вибрати майбутню професію. Тож навчання продовжив в Кіровоградському професійно – технічному училищі. Саме в училищі, навчаючись на ливарника, Анатолій познайомився з художниками, які чимало допомогли хлопцеві. І в 1966 році він вступив до Ленінградського художнього училища ім. В. Сєрова, яке закінчив з відзнакою у 1970 році. В училищі на талановитого студента звернув увагу професор Кирило Іогансен і запросив його на навчання до себе на факультет монументально – декоративного живопису вищого художньо – промислового училища ім. В. Мухіної. З училища А. Данилов вийшов з ґрунтовними навичками і знаннями. В 1975 році повернувся на рідну Кіровоградщину. В Кіровоградських художньо – виробничих майстернях Художнього фонду УРСР Анатолій Опанасович працював художником до 2000 року. За роки роботи ним було виконано десятки розписів. У 1992 році була створена сама відома його робота – мозаїка на фасаді Кіровоградського Національного технічного університету «Дотик».

Працював художник в різних жанрах – живопис, графіка, постійно знаходився в творчому пошуку. Для творчості Данилова характерні чітка композиція, продумана кольорова гама. Портрети, виконані ним, романтичні, ліричні, позначені роздумами автора і його ставленням до моделі, за колоритом монохромні. Образи композицій чітко окреслені, глибоко індивідуальні. На цій виставці представлена одна із найцікавіших сторінок творчості художника – це квіти. Вони ніби завмерли в передчутті звільнення від земного тяжіння і готові злетіти в безмежжя простору. Його роботи випромінюють любов до квітучої української природи, життєствердженність, святковість та оптимізм. Це його діалог про прекрасне з глядачем, запрошення в країну, де цвітуть загадкові, милі серцю, чудові квіти.
Анатолій Опанасович приймав участь в республіканських і всесоюзних виставках. Його роботи зберігаються в Кіровоградському обласному художньому музеї, в приватних колекціях України, Росії, Польщі, Німеччини, США. Ім’я Данилова А.О. занесене до Енциклопедії Сучасної України.

Валентина Ноженко – головний зберігач фондів Кіровоградського обласного художнього музею

«Магія квітів» (ФОТО)

«Магія квітів» (ФОТО)

«Магія квітів» (ФОТО)

«Магія квітів» (ФОТО)       


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool