Луганськ: вилучили велику партію тютюнових виробів

Листопад 03, 2013 | Новини | Переглядів: 1025 | Коментарі: 0

Співробітники підрозділів Державної служби боротьби з економічними злочинами Луганського міського управління внутрішніх справ та Артемівського райвідділу міліції спільно з представниками податкової міліції вилучили велику партію тютюнової продукції з ознаками підробки.

Понад 72 тисячі пачок тютюнових виробів різних товарних марок, як вітчизняного виробництва, так і імпортного зберігалися на складі приватного підприємства і чекали своєї подальшої реалізації. Цигарки були марковані акцизними марками. За правилами, наявність акцизу повинно гарантувати покупцеві якість товару, що купується. Та ось ці контрольні марки були з ознаками підробки, а самі сигарети небезпечні для здоров'я, оскільки виготовлені з порушенням норм виробництва.

Тіньовий бізнес із торгівлі недоброякісною тютюновою продукцією був організований за всіма правилами кримінального жанру - з цілим набором порушень, які виявили правоохоронці. По-перше, добра частина імпортних сигарет була ввезена на територію України з порушенням чинного законодавства, по-друге, працівники приватного підприємства вели податковий облік так, щоб ухилитися від сплати податків у повному розмірі. А операції, пов'язані з продажем цигарок за готівку, у податкових звітах не відображалися.

Під час обшуку правоохоронці вилучили не тільки цигарки, а й бухгалтерські документи з реалізації фальшивої тютюнової продукції, комп'ютерну техніку, за допомогою якої велася подвійна бухгалтерія.

Як з'ясувалося, незаконний бізнес заповзятливий луганчанин організував у травні цього року. Йому допомагали троє працівників. Зараз всі матеріали передані в слідчий відділ Луганського міського управління ГУМВСУ. А партію вилучених цигарок направлено на експертизу.

Факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 227 «Випуск або реалізація недоброякісної продукції» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає міру покарання - штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Триває досудова перевірка.

mvs.gov.ua


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool