Літо - зона ризику

Липень 31, 2014 | Новини | Переглядів: 643 | Коментарі: 0

Після осінніх злив, холодів, морозів та ожеледиці взимку і затяжної весни з пастками на дорозі, нарешті наступила пора чистих доріг – літо. Проте влітку приходить нова біда – спека.

 

Літо – час відпусток, а отже багато сімей подорожують автомобілем. Перед дальньою поїздкою потрібно ретельно подбати про мікроклімат у салоні. Добре, якщо автомобіль обладнаний кондиціонером, проте більшість автовласників позбавлені цього засобу боротьби зі спекою. Спека вибиває з робочого ритму всіх, але водіям треба мати добру реакцію і бути надто уважними, ні на мить не можна втрачати пильність. Отже, якщо в спеку ви сідаєте в автомобіль, що нагрівся на сонці, краще спочатку відкрити всі дверцята, провітрити його. Дуже часто поспіх може закінчитися навіть втратою свідомості від гарячого повітря, що накопилося в салоні.

Найбільше дошкуляє влітку спрага. Як правило, вирушаючи у подорож, всі запасаються великою кількістю води. Та варто не забувати, що зловживати водою також не потрібно. Вода не надто добре тамує від спраги. Легше може стати лише на деякий час, а потім захочеться пити знову. Добова норма дорослого – 2 літри на день. Зловживання водою може викликати порушення водно-сольового балансу, навантаження на нирки, серцево-судинну систему. І як результат – набряки кінцівок та обличчя, що вже саме по собі не дуже приємно. У спеку краще пити зелений чай, у крайньому випадку – джерельну воду або мінеральну без газу.

Перед поїздкою також слід ретельно перевірити аптечку. Але до переліку медикаментів радимо додати медичні препарати від нудоти, високого тиску та інше. Крім того, обирайте ті препарати, до яких пристосувався ваш організм, уважно читайте інструкції застосування та побічні ефекти до препаратів, які вам порадили в аптеці. Якщо ви перед поїздкою відчули незначну слабкість, краще одразу ж звернутися за консультацією до лікарів. Нехай виїзд на відпочинок затягнеться, проте цим ви можете зберегти життя своє та своїх рідних.

Отже, літо – не така вже й безпечна пора для водіїв. Саме тому, Державтоінспекція Кіровоградщини звертається до керманичів з проханням бути уважними і обережними за кермом. Від вас залежить життя і здоров’я інших учасників дорожнього руху. Гарного вам відпочинку!


З повагою,
сектор профілактичної роботи УДАІ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool