Лісівники Кіровоградщини відзвітували за перше півріччя (фото)

Липень 30, 2012 | Новини | Переглядів: 1065 | Коментарі: 0

Кіровоградське обласне управління лісового та мисливського господарства провело колегію, на якій відзвітували про розвиток лісової галузі в області у першому півріччі по основним напрямкам діяльності.

Начальник обласного управління Іван Захарченко наголосив: «Для лісівників нашої області головне – це робота над захисним лісорозведенням на території степової зони, ефективне лісокористування та догляд за зеленими насадженнями. Наша область є малолісною – відсоток зелених насаджень складає трохи більше 7% при оптимальному науково обґрунтованому рівні 11-12% – а тому необхідно збільшувати площі масивів».
Іван Іванович розповів, що цією весною лісгоспи створили 1,1 тис. гектарів нових лісів, а це на 6% перевищує план весни. Крім цього, ще на 414 гектарах, де було проведено рубки, підприємства провели лісовідновлення. Восени планується створили 212 гектарів нових лісів. Під природне поновлення залишено ділянки загальною площею 65 гектарів.
Для того, щоб у майбутньому лісогосподарські підприємства були забезпечені власним садивним матеріалом для лісокультурних кампаній, висіяно лісове насіння на 20 гектарах у спеціальних лісових розсадників. Асортимент порід нараховує більше 40 видів. У минулому ж році вирощено 12 млн. стандартних сіянців, і лісівники планують досягти такого ж рівня і цього року.
Лісгоспи розвивають декоративне розсадництво, обмінюються досвідом в межах області та за її межами. Минулого року підприємствами було закладено 500 тис. саджанців декоративних порід, асортимент яких налічує близько 100 видів та форм.
Для того, щоб забезпечити населення святковими деревами під час новорічної кампанії, лісгоспи створили 38 гектарів плантацій новорічних ялинок та планують їх розширення восени.
Іван Захарченко зазначив, що з метою попередження виникнення та розповсюдження пожеж у лісах лісогосподарськими підприємствами створено 346 км мінералізованих смуг, проведено догляд за ними на протяжності 1615 км, перекрито 151 позапланову дорогу, виставляються аншлаги та плакати протипожежної тематики, а також постійно проводяться лекції та бесіди з населенням. З метою виявлення порушників Правил пожежної безпеки проведено 469 рейдів, за результатами яких до адмінвідповідальності притягнуто три особи, яким довелося сплатити штраф за порушення Правил пожежної безпеки. «Завдяки ретельному виконанню попереджувальних заходів за перше півріччя в підвідомчих лісах виникло 4 низових пожежі на площі 0,6 гектара, що у 5 разів менше, ніж минулого року,» – підсумував Іван Іванович, а також додав, що державна лісова охорона патрулює лісові масиви з метою виявлення випадків незаконних рубок. Так, виявлено 26 незаконних рубок загальною масою 21 кубометрів, шкода від яких склала 61,03 тис. гривень. 11, 73 тис. гривень. вже відшкодовано. Ще 5 справ передано до правоохоронних органів для встановлення винних осіб.
Перший заступник начальника Наталія Ревенко повідомила, що за перше півріччя в області від усіх видів рубок заготовили 83,1 тис. кубометрів деревини. В тому числі, на рубках головного користування заготовлено 22,1 тис. кубометрів, що становить 57% від лісосічного фонду 2012 року. Ціна знеособленого кубометра заготовленої деревини зросла на 72 гривні і становить в середньому по управлінню 362 гривні.
Лісгоспи реалізували 68,6 тис. кубометрів деревини на суму майже 25 млн. гривень, а деревообробні дільниці переробили 5,8 тис. кубометрів лісопродукції.
Стосовно ведення мисливського господарства Наталія Олександрівна зазначила, що наразі активно ведеться боротьба із порушниками правил полювання та браконьєрами. Так, у першому півріччі проведено 300 рейдів з охорони державного мисливського фонду, участь в яких взяли 810 чоловік. У результаті районні мисливствознавці виявили 26 випадків порушень правил полювання.
«Лісові господарства проводять значну роботу по забезпеченню належних умов праці, благоустрою територій, рекреації. У лісових господарствах області працює 1000 штатних працівників, середня заробітна платня яких зросла на 13,7% і становить 2551 грн. Протягом цього року підприємства не мали заборгованості по заробітній платі перед своїми працівниками, а до бюджетів всіх рівнів сплатили понад 5 млн. грн. Належна увага приділяється і роботі з підростаючим поколінням: в області постійно діє 31 учнівське лісництво, яке відвідує майже 800 учнів,» – завершила Наталія Ревенко.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

Лісівники Кіровоградщини відзвітували за перше півріччя (фото)

Лісівники Кіровоградщини відзвітували за перше півріччя (фото)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool