Лише спільними зусиллями ми збережемо мир у нашій країні,- боєць батальйону «Святослав»

Жовтень 02, 2017 | Новини | Переглядів: 769 | Коментарі: 0

Андрій Ткаченко прийшов на службу до органів внутрішніх справ у 2014 році, коли на Сході держави розпочалося проведення антитерористичної операції.

За покликом серця вступив тоді ще до лав батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Кіровоград». Захищати суверенітет та цілісність України Андрій цілеспрямовано прийшов саме до цього підрозділу, адже знав, що його бійців направляють безпосередньо на передові рубежі боротьби з ворогом.

За три з половиною роки служби у спецпідрозділі рядовий поліції Ткаченко – позивний «Гуру», побував майже у всіх «гарячих точках» Луганщини та Донеччини: це і Волноваха, і Дебальцеве, і Краматорськ, і Попасна, і Лисичанськ тощо. Усього траплялося за час відряджень на Схід. Молодий хлопець бачив і поранених побратимів, чоловічі сльози відчаю, підлість та ницість терористів… Проте не переставав любити свою Україну та відтак і надалі прагнув захищати її.

У кожній черговій ротації особового складу батальйону, з готовністю ніс службу з охорони громадського порядку, підтримання публічної безпеки та боротьби з тероризмом у зоні проведення АТО.

Приміром, коли зведений загін бійців батальйону у 2015 році перебував у відрядженні у Лисичанську на Луганщині, місцева мешканка звернулася до правоохоронних органів із заявою про те, що вона упізнала у невідомому, який наразі переховується на покинутій базі відпочинку у дачному масиві, можливого вбивцю своїх чоловіка та сина, яких втратила у 2014 році.

Під час проведення першочергових оперативних дій правоохоронці ідентифікували втікача та встановили, що це дійсно є представник одного із військових формувань, що перебуває у загальнодержавному розшуку за скоєння низки тяжких злочинів.
Також оперативники мали інформацію про те, що особливо небезпечний злочинець озброєний. Для його затримання були залучені бійці батальйону «Кіровоград». Заступник командира підрозділу Олександр Рябченко визначив бійців, котрі братимуть безпосередню участь у затриманні особи – серед них рядові міліції Сергій Лемещук та Андрій Ткаченко. Правоохоронці прибули до місця можливого переховування втікача. Перед цим була проведена евакуація місцевого населення із прилеглих будівель, після чого «кіровоградці» розпочали оточення території, на якій було помічено розшукуваного, та розпочали штурм приміщення. Правоохоронці подали умовний сигнал про можливе застосування вогнепальної зброї. У відповідь із будинку почали відстрілюватися. Коли у злочинця скінчилися набої у магазині пістолета, він не зупинився та перезарядив зброю, правоохоронці знову запропонували чоловіку припинити протиправні дії і здатися. Проте зловмисник проігнорував ці законні вимоги працівників міліції та дістав із кишені предмет, схожий на гранату.

Правоохоронці негайно прийняли рішення про застосування вогню на ураження. У результаті небезпечного злочинця було ліквідовано.
Під час проведених обшуків в одному з будинків, де чоловік облаштував своє «лігво», вилучили чималий арсенал зброї: 1000 патронів до автомата АКМ калібром 7,62 мм, чотири автомати АКМ, три автомати АКСУ калібром 5,45 мм, більше 600 набоїв до пістолета Макарова, одна снайперська гвинтівка та 300 набоїв до неї, 26 гранат тощо. У іншому приміщенні було виявлено таку ж кількість зброї та боєприпасів, але вже споряджених до бою. Важко уявити, якої біди міг накоїти потенційний вбивця, аби не професійні та злагоджені дії кіровоградських правоохоронців.

Про «лисичанське затримання» Андрій здивовано згадує зі словами: «Що тут особливого? Просто робота. Кожен боєць із нашого батальйону у подібній ситуації діяв би так само».

Андрій Ткаченко має статус учасника бойових дій, неодноразово заохочувався керівництвом підрозділу і Головного управління грамотами та подяками. Простий та скромний, він і надалі продовжує віддано служити на благо Батьківщини та переконаний у тому, що лише спільними зусиллями ми збережемо мир у нашій країні.

«Надійний та справжній, мужній боєць, - говорить про нього т.в.о. командира батальйону «Святослав» Олександр Бакума, - з ним нестрашно і у розвідку піти. Знаю, що не підведе, і у нестандартній ситуації прийме виважене та правильне рішення. На таких, як Андрій, рівняються наші хлопці».

БПСПОП «Святослав»
поліції Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool