Ланцюг з фіктивних фірм розірвали працівники Міндоходів Кіровоградщини

Липень 23, 2013 | Новини | Переглядів: 854 | Коментарі: 0

В ході перевірки одного з підприємств області, яке здійснює діяльність з будівництва, ремонту та утримання автомобільних доріг фахівцями органів Міндоходів у Кіровоградській області виявлені численні порушення вимог податкового законодавства.

За результатами перевірки суб’єкту господарювання донараховано податків разом із штрафними санкціями на загальну суму 9,7 млн. гривень.
Як з’ясувалось, службові особи підприємства з метою незаконного формування податкового кредиту та собівартості виконаних робіт при укладанні угод з фірмами та компаніями на території України в бухгалтерській i податковій звітностях використовували документи на придбання товарів (робіт, послуг) у суб’єктів підприємництва з ознаками фіктивності. Згідно даних обліку, придбані у цих підприємств будівельні матеріали та виконані роботи частково використані для проведення ремонтних робіт, які фінансувались за рахунок коштів бюджету.
Утворивши таким чином посередницький ланцюг за участю фіктивних фірм, підприємство віртуально зменшувало власні прибутки та фактично занижувало податкові зобов’язання перед бюджетом. Такого роду операції призвели до несплати до бюджету понад 8,9 млн. грн.
На даний час матеріали перевірки передані до слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Кіровоградській області для розгляду питання щодо можливого притягнення до кримінальної відповідальності посадових ocіб підприємства відповідно до ст.212 Кримінального кодексу України.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool