Кропивницький: «Зірці» - 105 років!

Жовтень 16, 2016 | Новини | Переглядів: 947 | Коментарі: 0

Сьогодні, 16 жовтня, виповнюється 105 років футбольному клубу «Зірка».

Саме 16 жовтня 1911 року, коли футбольний гурток заводу «Ельворті» переграв команду першої місцевої чоловічої гімназії з рахунком 4:1, вважається днем заснування нашого футбольного клубу.

За ці роки команда кілька разів змінювала назви. Серед них були «Червона Зірка», «Металіст», «Сільмаш», «Трактор», «Торпедо», «Динамо», «Зірка НІБАС», «Зірка». За свою 105-річну історію «Зірка» здобула немало титулів, серед яких:
Володар Кубку УРСР – 1953, 1973, 1975 рр.
Переможець першості першої ліги чемпіонату України – 1994/95, 2002/03, 2015/16 рр.
Переможець першості другої ліги (група «Б») чемпіонату України – 2008/09 рр.
та інші.

Нині «Зірка» є однією з дванадцяти найкращих команд України і виступає в еліті українського футболу, в Прем’єр-лізі. У 105-й день народження наша команда проводить поєдинок проти полтавської «Ворскли». Віримо, що в цей святковий день хлопці здобудуть перемогу, адже це буде найкращим подарунком всім вболівальникам. За плечима понад 2200 офіційних ігор. А попереду у нашої команди світле майбутнє. Віримо в наш футбольний клуб, в кропивницький футбол! З днем народження, улюблена «Зіронька»!

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool