Кропивницький: жителів міста переконували не жартувати з вогнем

Травень 20, 2020 | Новини | Переглядів: 681 | Коментарі: 0

Теплої весняної пори дуже важко залишатись у чотирьох стінах і багато громадян вирушають на відпочинок до лісу.

Особливо збільшується кількість таких відвідувань під час вихідних та святкових днів. Тож рятувальники продовжують проводити профілактичну роботу серед мешканців області та нагадувати правила пожежної безпеки.

20 травня спільна рейдова перевірка за участі представників Управління ДСНС, управління лісового та мисливського господарства та волонтерів обласної організації Червоного Хреста відбулася у лісовому масиві Салганні піски у м. Кропивницький.

Організатори рейду перевірили наявність застережних табличок та шлагбаумів на в’їздах до лісу, стан розмежувальних протипожежних смуг. Нагадали мешканцям обласного центру про те, що випалювати рослинність забороняється законодавством. Це може потягнути за собою як адміністративну, так і кримінальну відповідальність. Особливо, якщо пожежа призвела до значних матеріальних втрат, загибелі людей.
Рятувальники наголосили, що лісові пожежі вирізняються швидкістю і площею розповсюдження: їх дуже важко помітити та контролювати, адже вогонь здатен різко змінювати напрямок, а кліматичні умови, такі як суха спекотна погода, вітер, відсутність опадів, сприяють стрімкому розвитку пожеж.

Особливо збільшується кількість таких відвідувань під час вихідних та святкових днів. Тож рятувальники продовжують проводити профілактичну роботу серед мешканців області та нагадувати правила пожежної безпеки.

Відпочивальників закликали не кидати недопалків та сірників, гасити багаття після відпочинку, прибирати за собою сміття. Усім, з ким спілкувалися учасники рейду, були надані застережні листівки.

У ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool