Кропивницький: завершилася «люстраційна перевірка» міської ради

Вересень 26, 2016 | Новини | Переглядів: 962 | Коментарі: 0

Перевірка посадових осіб місцевого самоврядування, відповідно до Закону України “Про очищення влади”, або, як її називають у народі - «люстраційна перевірка», у виконавчих органах міської ради Кропивницького завершилася.

Про це повідомила начальник відділу кадрової роботи міської ради Світлана Балакірєва під час апаратної наради сьогодні, 26 вересня. Відповідно до графіку державні органи виконавчої влади та місцевого самоврядування повинні були пройти таку перевірку до 31 грудня 2016 року.

Про це FOTOINFORM.NET  повідомили у прес-службі Кіровоградської міської ради

Світлана Балакірєва відзначила, що у квітні поточного року міський голова видав розпорядження про проведення такої перевірки, яку проходило 237 посадових осіб міської ради Кропивницького.

Так за період перевірки було підготовлено та відправлено:
114 запитів до Служби безпеки України (на осіб, які народжені до 1973 року) та 237 запити до Кіровоградської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Кіровоградській області.

Паралельно з цим, з метою забезпечення прозорості та відкритості, відділом кадрової роботи була створена сторінка на офіційному веб-сайті Кіровоградської міської ради, на якій оперативно з'являлася інформація стосовно кожної особи, яка перевірялася.
Відповідно до Закону України «Про очищення влади», інформація про перевірку та її результати зберігатиметься на офіційному веб-сайті протягом всього терміну роботи працівника до моменту його звільнення.
Світлана Балакірєва наголосила, що всі працівники міської ради пройшли перевірку, передбачену Законом України «Про очищення влади».

Паралельно з цим, звернула увагу начальник відділу, податкова інспекція перевіряла достовірність відомостей вказаних посадовими особами міської ради у деклараціях за 2015 рік на відповідність Закону України «Про запобігання корупції» та встановила ряд розбіжностей, а саме, траплялися випадки заниження суми доходів у вигляді заробітної плати та відсотків, нарахованих банками.
Деякі посадові особи не задекларували земельні ділянки, транспортні засоби, частки житлових будинків та квартир, суми доходів у вигляді соціальних виплат.

Світлана Балакірєва звернула увагу посадовців на такі випадки і попередила, що у 2016 році впроваджено електронне декларування, перевіркою якого буде займатися Національне агентство з питань запобігання корупції, а із 2017 року електронні декларації повинні будуть подавати всі посадові особи.

Тому при заповненні електронної декларації необхідно ретельно проаналізувати майно та доходи за минулий рік, адже будь-яка неуважність може бути розцінена, як надання недостовірних відомостей, що тягне за собою дисциплінарну, адміністративну та кримінальну відповідальність.

За результатами аналізу результатів проведеної перевірки міський голова андрій Райкович доручив відділу кадрової роботи організувати у 2017 році навчання посадових осіб щодо заповнення електронних декларацій та забезпечити повною мірою виконання Закону України «Про очищення влади» щодо осіб, які претендують на зайняття посад у виконавчих органах міської ради.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool