Кропивницький: Заходи безпеки, що мають зменшити ризик травмувань під час ожеледиці

Лютий 05, 2017 | Новини | Переглядів: 1163 | Коментарі: 0

На жаль, погода підносить нам дуже неприємні сюрпризи: сніг тане, замерзає, й дороги перетворюються на суцільну ковзанку. Травмуватися в таких умовах дуже легко. Але подібних неприємностей можна уникнути, якщо дотримуватись певних правил безпеки.

@    Не виходьте без потреби на вулицю, зачекайте поки не приберуть сніг і не розкидають пісок на обмерзлий тротуар.
Ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах, а ступайте на всю підошву. Пам'ятайте, що поспішність збільшує небезпеку, тому виходьте із будинку не поспішаючи.

@     При порушенні рівноваги - швидко присядьте, це найбільш реальний шанс утриматися на ногах.

@     Падайте в ожеледицю з мінімальним збитком для свого здоров'я. Відразу присядьте, щоб знизити висоту. У момент падіння, сконцентруйтеся, напружте м'язи, а доторкнувшись до землі, обов'язково перекотіться – так ви уникнете різкого падіння і значних травм.
Не тримайте руки в кишенях - це збільшує можливість не тільки падіння, але і більш важких травм, особливо переломів.
Обходьте металеві кришки люків. Як правило, вони покриті льодом. Крім того, вони можуть бути погано закріплені і перевертатися, що додає травмувань.

@    Не прогулюйтеся з самого краю проїжджої частини дороги. Це небезпечно завжди, а на слизьких дорогах особливо. Можна впасти та вискочити на дорогу, а автомобіль може виїхати на тротуар.

@     Не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду та в ожеледицю. Пам'ятайте, що в ожеледь значно збільшується гальмівний шлях автомобіля і тому падіння перед авто, що рухається, приводить як мінімум до травмування, а можливо, і до загибелі.

@    Небезпечними є прогулянки в ожеледицю у нетверезому стані. У стані сп'яніння люди не так чутливі до болю і при наявності травми своєчасно не звертаються до лікаря, що завдає згодом додаткові проблеми та неприємності.

@     Якщо ви впали і через деякий час відчули біль в голові, нудоту, біль в суглобах, утворилися пухлини - терміново зверніться до лікаря в травмпункт, інакше можуть виникнути ускладнення з поганими наслідками.

@     Тримайтеся подалі від будинків - ближче до середини тротуару. Взимку, особливо в містах, дуже велику небезпеку являють собою бурульки. Найбільшу небезпеку бурульки становлять у період танення льоду та снігу.

На жаль, погода підносить нам дуже неприємні сюрпризи: сніг тане, замерзає, й дороги перетворюються на суцільну ковзанку. Травмуватися в таких умовах дуже легко. Але подібних неприємностей можна уникнути, якщо дотримуватись певних правил безпеки.

Прес-служба Управління ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool