Кропивницький: в центрі міста відбулася акція (ФОТО)

Квітень 15, 2022 | Новини | Переглядів: 1554 | Коментарі: 0

Напередодні Міжнародного дня культури на майданчику Обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського відбулася вулична акція «Весна. Книга. Бібліотека».

У рамках акції, була представлена книжкова виставка, яка знайомила мешканців міста та гостей з художніми та публіцистичними творами сучасних українських авторів.

Бібліотекари відділу обслуговування користувачів пропонували перехожим взяти участь у літературних іграх. Так, у «Літературному бутерброді» потрібно об’єднати автора, назву його твору та головного героя. Наприклад, Леся Українка – «Лісова пісня» - Мавка. Умови гри «Що робити?» - до іменників підібрати правильні дієслова, тобто утворити словосполучення. Наприклад, книгу (що робити?) розгортати; вуха – розтуляти; очі – розплющувати.

Мовознавча гра «Як українською?» пропонує найти український аналог таким запозиченим словам, як «референт», «акцент», «маклер» або «стікер».

Також, відвідувачам було представлено й цікаві інтелектуальні розваги, зокрема ребуси за тематикою «Бібліотека»: книга, автор, журнал, виставка та інші.

Учасники акції завзято проявляли свої знання і кмітливість та отримували сувеніри від бібліотеки.

Напередодні Міжнародного дня культури на майданчику Обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського відбулася вулична акція «Весна. Книга. Бібліотека».
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool