Кропивницький: в ОДА відбулась зустріч Уляни Супрун з головними лікарями

Травень 17, 2018 | Новини | Переглядів: 1235 | Коментарі: 0

Уляна Супрун перебуває сьогодні на Кіровоградщині з робочим візитом.

Основна мета приїзду, як зазначила вона під час спілкування з головними лікарями – з’ясувати, які є проблеми та перешкоди у впровадженні медичної реформи в області (на нинішньому етапі – це реформування первинної ланки медичної допомоги) та чим може допомогти Міністерство охорони здоров’я, аби робота, яка вже успішно розпочата на Кіровоградщині, була так же успішно продовжена.

У зустрічі, що проходила у форматі діалогу та взаємообміну інформацією, взяли участь голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко, перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко, заступник директора департаменту охорони здоров’я Наталія Горбенко, начальник управління капітального будівництва Сергій Проненко, начальник головного управління Державної казначейської служби в Кіровоградській області Ігор Панасенко.

Уляна Супрун нагадала, що місто Кропивницький – одне з перших, яке вона відвідала, коли в очолюваному нею міністерстві у питанні трансформації системи охорони здоров’я в Україні почали переходити від слів до діла. Тоді багато хто поставився до цього дуже скептично, а сьогодні Кіровоградщина вже має сто тисяч підписаних між лікарями первинної ланки та пацієнтами декларацій. Сформовано госпітальні округи, почали працювати госпітальні ради. Тобто розпочато практичну роботу, до якої активно підключається місцева влада, з огляду на процеси децентралізації, які нині відбуваються в Україні.

Головні лікарі центрів первинної медико-санітарної допомоги області під час спілкування з очільницею Міністерства порушили проблемні питання (одне з найбільш болючих – нестача лікарів), цікавились, як діяти у випадку, якщо лікар первинної ланки уже набрав визначену для його спеціалізації кількість пацієнтів, а громадяни продовжують звертатись, аби підписати декларацію. Чи можна, в такому випадку, перевищити встановлену чисельність і на якому рівні вирішується дане питання?

Також обговорено, як фінансуватимуться з 1 липня реформовані в повному обсязі та не реформовані до кінця (відповідно до визначених вимог) медичні заклади. Зазначалося, що за новою системою фінансуватимуться комунальні заклади первинної допомоги, які реорганізувалися у некомерційне комунальне підприємство, провели активну підписну кампанію з пацієнтами, підключилися до електронної системи охорони здоров’я, уклали угоду Національною службою здоров’я.

На Кіровоградщині шанс потрапити до переліку медичних закладів, які з 1 липня фінансуватимуться за такою системою, є в комунального некомерційного підприємства "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Новоукраїнської районної ради. У квітні цього року цей медичний заклад було названо одним з лідерів у державі з підписання декларацій із пацієнтами, а на сьогоднішній зустрічі його головний лікар Валентина Фортинська підтвердила, що медзаклад готовий працювати з 1 липня в нових умовах. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool