Кропивницький: в ОДА обговорили шляхи вдосконалення системи паліативної допомоги дітям

Червень 07, 2018 | Новини | Переглядів: 684 | Коментарі: 0

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулось засідання "круглого столу" на тему "Паліативна допомога дітям. Забезпечення прав дітей, які потребують паліативної допомоги".

У засіданні взяли участь голова правління громадської організації "Інститут правових досліджень і стратегій", кандидат медичних наук Андрій Романський, керівники галузевих структурних підрозділів облдержадміністрації та профільних лікувальних закладів.

Учасники "круглого столу" обговорили сучасний стан надання паліативної допомоги в Україні, роль соціальних служб у наданні такої допомоги дітям та їх сім'ям, проблеми взаємодії між соціальними та медичними службами та шляхи їх вирішення.
За словами начальника відділу департаменту охорони здоров'я ОДА Антоніни Кодрул, в області паліативної допомоги потребують 136 дітей.

Вона повідомила про наміри департаменту реформувати обласний спеціалізований Будинок дитини, створивши на його базі Центр реабілітації для дітей з ураженням центральної нервової системи та відділення паліативної допомоги.
"Зараз в Будинку дитини відрите відділення реабілітації для дітей з ураженням ЦНС, де мати з дитиною можуть перебувати цілодобово. Тривають ремонтні роботи у відділенні для організації денного перебування важкохворих дітей з батьками", - зазначила посадовець.

По завершенні "круглого столу" учасники засідання підписали резолюцію з пропозиціями щодо удосконалення механізму надання паліативної допомоги дітям та соціальних послуг родинам з важкохворими дітьми, шляхом внесення змін у діюче законодавство. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool