Кропивницький: в ОДА обговорили можливості "перезавантаження" економічних відносин з Республікою Корея

Липень 26, 2017 | Новини | Переглядів: 1355 | Коментарі: 0

25 липня до Кіровоградщини із ознайомчим візитом завітав Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Корея в Україні пан Лі Янг-Гу. З дипломатом зустрілися голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Світлана Лобанова, міський голова Кропивницького Андрій Райкович та секретар міської ради Андрій Табалов.

Як зазначив Сергій Кузьменко, історія відносин Кіровоградщини та Республіки Корея розпочалась у 2010 році. З того часу було напрацьовано низку спільних проектів в аграрному секторі, зокрема у напрямку вирощування та зберігання овочевих культур. У зв'язку із зміною політичних сил (після проведення виборів в обох країнах) співпраця дещо пригальмувалася. Тож голова ОДА запропонував активізувати двосторонні відносини.

За словами Сергія Кузьменка, Кіровоградщина має досить потужний потенціал в аграрному та промисловому секторах, які могли б стати плацдармом для майбутнього співробітництва. – Звичайно, найбільший потенціал нашого краю пов'язаний з сільським господарством і землею. Впевнений, що природно-кліматичні умови краю дозволяють використати кращі наукові розробки вашої країни для підвищення ефективності сільського господарства. У той же час для нас важливо мати надійні ринки збуту сільгосппродукції, - зазначив Сергій Кузьменко. Він заявив, що і обласна, і міська влада готові до торгово-економічного та інвестиційного співробітництва з корейськими партнерами.

Керівник області також подякував послу за можливість приймати у Кропивницькому учасників "Велокаравану дружби Україна – Корея", що присвячений 25-річчю встановлення дипломатичних відносин між Україною та Південною Кореєю.
Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Корея в Україні пан Лі Янг-Гу підкреслив, що веломарафон покликаний перш за все "рекламувати Україну в Республіці Корея, і відповідно Республіку Корея в Україні".
- Ми впевнені, що цей спортивний захід сприятиме розвитку туризму та бізнес-спільноти, - зазначив дипломат.
У питанні міждержавного співробітництва Посол вбачає Україну та зокрема Кіровоградщину у числі реальних партнерів. - Хотілось би визначити конкретний пілотний проект по впровадженню корейських технологій, який куруватиметься робочою групою науковців на базі одного з місцевих вишів, - зазначив Лі Янг-Гу. - Як тільки ми покажемо результат, набагато легше буде задіяти інших корейських інвесторів.

Серед запропонованих Послом експериментальних проектів - вирощування цибулі з високими показником врожайності та впровадження новітніх тепличних технологій. Окрім аграрної галузі корейський бізнес також може зацікавити тема сміттєпереробки та співпраця в сфері ІТ- технологій.
Користуючись нагодою голова ОДА запросив Лі Янг-Гу відвідати міжнародну виставку "Агро-Експо", що проходитиме у вересні у м. Кропивницькому.
По завершенні зустрічі Сергій Кузьменко подарував дипломату вишитий український рушник та отримав у відповідь подарунок від Посла.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool