Кропивницький: в обласному ЦДЮТ продовжують демонструвати таланти (фоторепортаж)

Квітень 21, 2017 | Новини | Переглядів: 1795 | Коментарі: 0

Ось і добігає кінця другий день XХІІ Всеукраїнського відкритого фестивалю дитячої та юнацької творчості, присвяченого Дню Землі. Конкурсна робота в номінаціях, виставки образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, майстер-класи, конференції та екскурсії – програма учасників була неймовірно насиченою і водночас дуже цікавою.

Учасники номінації «Техніки українського народного мистецтва» вражали своєю майстерністю. Вишивка, художня обробка шкіри, витинанка, художня кераміка, різьблення по дереву, художнє плетіння, писанкарство, художня обробка дерева, петриківський розпис – майже півсотні юних митців створювали на очах у компетентного журі та гостей фестивалю конкурсні роботи, які містили у собі символіку, орнаменти та знакову систему українського народу. В той же час їхні педагоги брали участь у цікавих майстер-класах з обміну досвідом. Після закінчення конкурсної програми на дітей чекала екскурсія Кіровоградським обласним художнім музеєм та пішохідна екскурсія «Стародавнє місто».

Не гаяли часу й представники номінації «Українські народні ігри та забави», які представляли сюжетні програми, де відтворювали народні ігри та забави для дітей і підлітків. І в цих іграх, піснях і танцях кожна з команд мала змогу не лише продемонструвати свої таланти, а й показати традиції та звичаї свого регіону. Закликали весну, влаштовували вечорниці, танцювали на заслінці, співали народні пісні, пригощали спеченими з тіста жайворонками – актова зала обласного центру дитячої та юнацької творчості вмить стала не просто місцем демонстрації талантів, а справжнім осередком щирої дитячої радості та, здається, невичерпної енергії.

Для учасників номінації «Громадська думка» другий фестивальний день розпочався з конкурсної програми «Жива історія. Виховання родинних цінностей через традиції та культуру Кропивницького», під час якої команди робили репортажі з відомими кропивничанами. За підсумками цього спілкування учасники зробили презентації, де порівняли традиції та звичаї цих людей з культурою свого краю. Діти дізналися, що в багатьох країнах та регіонах насправді є чимало спільного, але в той же час усі вони мають свої родзинки. Конференція

«Сімейні цінності – основа духовного розвитку українського суспільства» стала заключною частиною конкурсної програми активних, творчих і патріотичних учасників номінації «Громадська думка».

Яскравим, змістовним та корисним було завершення другого дня XXІІ Всеукраїнського відкритого фестивалю дитячої та юнацької творчості, присвяченого Дню Землі. На всіх учасників фестивалю чекав чудовий майстер-клас від Мієдинової Наталії (члена журі, координатора з реалізації програм Молодіжної громадської організації Молодіжне об'єднання «Скаути Києва», лауреата Всеукраїнських фестивалів ігрових програм, м. Київ) та дискотечно-розважальна програма «Фестивальний калейдоскоп», де кожен зміг отримати неймовірний заряд позитивних емоцій.

Галина Богомаз-Кулик

Кропивницький: в обласному ЦДЮТ продовжують демонструвати таланти

Кропивницький: в обласному ЦДЮТ продовжують демонструвати таланти

Кропивницький: в обласному ЦДЮТ продовжують демонструвати таланти

Кропивницький: в обласному ЦДЮТ продовжують демонструвати таланти

Кропивницький: в обласному ЦДЮТ продовжують демонструвати таланти


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool