Кропивницький: у зруйнованому житловому будинку будуть тимчасово укріплені конструкції

Листопад 25, 2016 | Новини | Переглядів: 1016 | Коментарі: 0

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій продовжує вивчати обставини руйнації житлового будинку по вулиці Тараса Карпи у Кропивницькому.

Управління капітального будівництва міської ради, спеціалізована інженерна служба цивільного захисту з метою недопущення подальшого руйнування конструктивних елементів будівлі та безпечного проведення аварійно-відновлювальних робіт отримали доручення забезпечити проведення тимчасового укріплення конструкцій будівлі.

Про це FOTOINFORM.NET  повідомили у прес-службі Кіровоградської міської ради

 Сьогодні першочерговим стоїть завдання убезпечити будівельників і експертів, які мають зайти всередину приміщення, щоб розібрати завали, зупинити подальше руйнування конструкцій і здійснити експертне обстеження стану аварійності домоволодіння, - відзначив голова комісії заступник міського голови Олександр Мосін. - Для цього до роботи підключений проектноий інститут, який має ліцензію для проведення даного виду робіт та фахівці відповідних підприємств та організацій для проведення обстеження стану мереж електро-, газо-, водо- та теплопостачання постраждалого та сусідніх будинків.

Комунальне підприємству «Універсал – 2005» спільно з Кропивницьким міськрайонним відділом УДСНС України в області продовжують забезпечувати проведення робіт з розбирання уламків конструкцій на місці виникнення надзвичайної ситуації.
Головному управлінню житлово – комунального господарства, КП ЖЕО № 1, управлінню з питань надзвичайних ситуацій міської ради поставлене завдання забезпечити тимчасовим житлом та предметами першої необхідності мешканців постраждалого будинку, а також опрацювати питання надання їм матеріальної допомоги. Як повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Сергій Коваленко, постраждала мешканка поки що від тимчасового житла і медичної допомоги відмовилися. У свою чергу, “Червоний хрест” надав жінці першу допомогу грошима, продуктами і речами першої необхідності.

Юридичне управління міської ради підготувало звернення до міського відділу поліції щодо порушення кримінального провадження по факту руйнування зовнішньої несучої стіни житлового будинку, а інспекція державного архітектурно-будівельного контролю міської ради продовжує перевірку наявності дозвільних документів на проведення будівельних робіт за зазначеною адресою.
Аварійна ситуація спонукала поставити завдання перед балансоутримувачами комунального житлового фонду міста до 01 грудня 2016 року провести інвентаризацію підвальних та цокольних приміщень щодо проведення в них робіт з перепланування та реконструкції.

Одночасно, управління містобудування та архітектури міської ради має опрацювати питання щодо відновлення видачі дозвільних документів на реконструкцію та перепланування приміщень в будівлях комунального житлового фонду.
І нарешті, у відповідності до затвердженого протоколу засідання комісії, управління комунальної власності міської ради до 01 грудня 2016 року проведе перевірку наданих в оренду приміщень на предмет дотримання орендарями договірних зобов’язань.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool