Кропивницький: у міській бібліотеці для дітей пройшов День бібліографії

Листопад 09, 2018 | Новини | Переглядів: 956 | Коментарі: 0

Вміти розмовляти рідною мовою повинен кожен українець – під таким гаслом 8 листопада в Центральній міській бібліотеці для дітей пройшов День бібліографії «Краса і сила українського слова».

Насичена програма Дня надала багато корисної інформації про рідну мову та як перевірити та покращити свої знання.

Інформ-досьє «Від Нестора літописця до сучасності» та слайд-презентація «День української писемності» познайомили присутніх з історією та цікавими фактами про рідну мову, з розвитком книгодрукування в Україні.

Діти молодшого шкільного віку невимушено навчались мовному етикету за допомогою настільних бібліографічних ігор «Слова зі слів», «Редактор». Також діти залюбки взяли участь у конкурсі скоромовок-спотиканок «Зможеш повторити?».
Уміння мислити ширше та креативніше старшокласники продемонстрували під час мовознавчої інтелект-вікторини «Наша мова веселкова» та гри «Переверти слів». А які книжки читати для вдосконалення своєї мови і де черпати натхнення діти дізнались під час огляду книжкових виставок «Неповторна мелодія рідної мови» та «Читаймо зі смаком».

Бібліотечний десант завітав і до вихованців клубу «Мрія» з найгарнішими висловами про мову та викладкою книг «Солов’їна наша мова».

Добірку зручних онлайн-ресурсів «Пишемо та говоримо українською без помилок», які допоможуть перевірити текст на наявність помилок та дозволять опанувати нюанси української мови одержали всі присутні на заході.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool