Кропивницький: у лісовому масиві відбувся спільний рейд (ФОТО)

Серпень 25, 2017 | Новини | Переглядів: 1473 | Коментарі: 0

Суха та спекотна погода майже по всій території нашої держави призвела до встановлення надзвичайного п’ятого класу пожежної небезпеки. Що, в свою чергу, значно підвищило загрозу виникнення пожеж в природних екосистемах.

В зв’язку з цим фахівці Служби порятунку, Національної поліції та лісівники Кіровоградщини вживають усіх профілактичних заходів щодо недопущення пожеж в лісових масивах та лісопаркових зонах.

Одним із найдієвіших методів донесення до свідомості людей необхідної інформації є бесіди із громадянами у тих місцях, де найбільше полюбляють збиратися відпочивальники. Одним із таких місць у Кропивницькому є урочище «Салганні піски» Кіровоградського лісництва.

Тож, 25 серпня відбувся спільний рейд саме у цьому лісовому масиві м. Кропивницького. Надзвичайники довели до відпочиваючих статистику виникнення загорянь в природних екосистемах, розповіли про небезпеку залишеного багаття чи просто необачно покинутого недопалка або сірника, правила поведінки під час виявлення лісової пожежі, закликали не розводити вогнище у вітряну погоду, біля сухостою. Водночас звернули увагу відпочиваючих на наявність у лісах і лісопаркових зонах спеціально відведених місць та рекреаційних зон, які облаштовані для безпечного приготування їжі на відкритому вогні. Працівники поліції нагадали про адміністративну та кримінальну відповідальність у разі, якщо через випалювання рослинності виникла пожежа у природних екосистемах. Під час рейду порушників виявлено не було, проте працівники пожежно-рятувальної служби не припинятимуть роз’яснювальну роботу та працюватимуть на попередження пожеж у лісах і на відкритих територіях.

На завершення розмови усім громадянам були роздані застережні листівки з порадами, яких необхідно суворо дотримуватися під час перебування поблизу лісонасаджень.

Управління ДСНС України у Кіровоградській області

Суха та спекотна погода майже по всій території нашої держави призвела до встановлення надзвичайного п’ятого класу пожежної небезпеки. Що, в свою чергу, значно підвищило загрозу виникнення пожеж в природних екосистемах.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool