Кропивницький: у лісопарку мікрорайону Новомиколаївки відбувся спільний рейд

Червень 12, 2021 | Новини | Переглядів: 1131 | Коментарі: 0

12 червня рятувальники Головного управління ДСНС в області спільно зі співробітниками поліції та лісівниками провели роз’яснювальну роботу серед громадян у лісопарку у мікрорайоні Новомиколаївки м. Кропивницький та лісопаркових насадженнях, що розташовані у містах Новомиргород та Світловодськ

 Саме у цих місцях у вихідні полюбляють відпочивати громадяни. З громадянами провели просвітницьку роботу, під час якої нагадали правила пожежної безпеки, дії у випадку займання у лісі чи на відкритій території, адже саме літньої пори часто виникають пожежі сухої трави вздовж автодоріг та на полях, вздовж річок горить очерет.

Всі ці пожежі шкодять не лише здоров’ю людини, довкіллю, створюють аварійні ситуації для водіїв, а й можуть завдати значних матеріальних збитків та навіть можуть забрати життя. Тож, організатори рейду зазначили, що на початковій стадії невелику пожежу можна загасити підручними засобами та розповіли, як це зробити. Громадянам нагадали про те, що не варто забувати і про правила безпеки при користуванні побутовими електроприладами, не перевантажувати електромережу надмірною кількістю електроприладів, обережно користуватись газовим обладнанням та обов’язково дбати про безпеку власних дітей.

Правоохоронці, в свою чергу, поінформували про зміни у законодавстві: збільшення розміру штрафів за підпал сухої трави та провокування пожеж у лісах та про кримінальну відповідальність за шкоду довкіллю. Рятувальники також зауважили, що під час відпочинку на природі непоодинокі випадки виявлення боєприпасів часів минулих воєн, та закликали бути вкрай обережними з небезпечними знахідками. У ході роз’яснювальної роботи громадянам вручали листівки із застереженнями.

Головне управління ДСНС України у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool