Кропивницький: у художньому музеї розгорнуто експозицію «Захисники Покрови»

Жовтень 13, 2017 | Новини | Переглядів: 1148 | Коментарі: 0

13 жовтня 2017 року напередодні Дня захисника України, свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня українського козацтва в обласному художньому музеї розгорнуто експозицію «Захисники Покрови».

З 2014 року українська громадськість відзначає 14 жовтня День захисника України. Коріння цього свята сягає глибини віків воно дійсно народне, національне і релігійне.

Запорозькі козаки настільки вірили в силу Покрови Пресвятої Богородиці і настільки щиро й урочисто відзначали це свято, що впродовж століть в Україні воно набуло ще й козацького змісту і отримало другу назву – Козацька Покрова.

Унікальність історії нашого народу полягає в тому, що в явищі «козаччина» виявлявся потяг до волі наших предків. І сьогодні багато хто з нас має козацькі прізвища, що доводить причетність кожного до нашої славної історії.

Презентована експозиція присвячена всім воїнам-захисникам нашої землі усіх часів і поколінь. Серед представлених живописних творів ви можете побачити роботи Коваленка «Ранок у запорожців», В.Трамзіна «Облога фортеці Чигирин», В.Федорова «Портрет Б. Хмельницького», В.Трамзіна «Облога фортеці у Чигирині». Ці твори живописного мистецтва яскраво ілюструють самобутнє буття українського козацтва, що були захисниками України за покликом серця. На сході нашої держави саме зараз яскраво відобразився генетичний код українців, тисячі патріотів боронять Україну від ворога, як і кілька століть тому боронили її українські козаки.

Колектив обласного художнього музею щиро вітає Захисників України з таким чудовим святом. Бажаємо вам натхнення, міцного козацького здоров’я, сімейного благополуччя та переможного закінчення війни.

Микола Правда
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool