Кропивницький: у художньому музеї розгорнуто експозицію «На творчому злеті»

Квітень 10, 2018 | Новини | Переглядів: 774 | Коментарі: 0

10 квітня 2018 року в обласному художньому музеї розгорнуто експозицію «На творчому злеті», присвячену творчості молодого самобутнього митця Тарасенка Дмитра Вікторовича, який 8 квітня цього року відзначив своє 30-річчя. 

Творчому зростанню Дмитра Тарасенка передувало навчання в 1998-2002 роках в дитячій художній школі імені Олександра Осмьоркіна, потім - в студії декоративно-прикладного мистецтва при дитячо-юнацькому центрі під керівництвом заслуженого працівника освіти І.М. Зантарії. 

Після закінчення місцевої загальноосвітньої школи № 21 Дмитро вирушає до Одеси, де у 2004-2009 роках навчається в Одеському художньо-театральному училищі імені М.Б. Грекова (викладач М.І. Дудченко), яке закінчує з відзнакою. Наступним етапом шліфування майстерності молодого художника стало навчання у 2009-2016 роках в Національній Академії образотворчого мистецтва та архітектури України (місто Київ) у майстерні станкового живопису професора М.Є. Гуйди.
Ще в якості студента цих поважних навчальних закладів Дмитро Тарасенко бере активну участь у всеукраїнських та міжнародних планерах, різноманітних культурних проектах, маючи у своєму активі як персональні так і цілий ряд всеукраїнських та гуртових виставок.

На сьогодні роботи майстра знаходяться у фондах Кіровоградського обласного художнього музею а також в приватних зібраннях на території України, Росії, Білорусі, Китаю, Азербайджану, Сербії, Чорногорії.
Тож цілком заслужено у жовтні 2017 року він стає членом Кіровоградської обласної організації Національної спілки художників України.

Приємно відзначити, що співпраця Дмитра Тарасенка з нашим музеєм носить системний характер. В липні 2014 року в його стінах було розгорнуто експозицію творів митця «Шлях. Простір», а вже в квітні 2015 року разом з художником Павлом Олексієнком (1979-2016) вони відкрили в обласному художньому музеї виставку «ОUTER-SPACE» (Космічний простір).

Основу експозиції складають роботи, надані художником, що розкривають його творчу індивідуальність: «До і після» (2013), «Портрет товариша» (2012), «Богуславський Парфенон» (2012), «Пам'ять часів» (2015), «Грайлива прогулянка» (2015), «Вечірній Андріївський» (2010).  

Доповнюють експозицію твори Дмитра з фондового зібрання музею: «Погляд» (2012), «Взимку буває гарно» (2014), «По чорноморським мотивам» (2015). Остання, доречи, була надана Дмитром Тарасенком для участі у УІІІ Великодньому Благодійному Аукціоні (2017), придбана меценатом - благодійником Русланом Згривцем та подарована ним до фондів музею на честь святкування 25 - річчя створення музею.
Представлена на виставці і ще одна робота Дмитра «Стара пивоварня. Панчево» (2015), яка також приймала участь вже у ІХ Великодньому Благодійному Аукціоні (2018) та була придбана родиною меценатів - благодійників Катериною Соломєєвою та Андрієм Кадигробом.

Микола Правда 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool