Кропивницький: що розповідають містяни про платіжки за опалення

Лютий 01, 2020 | Новини | Переглядів: 1872 | Коментарі: 0

Для багатьох мешканців обласного центру оплата за послуги централізованого опалення стає великим фінансовим навантаженням, повідомляє FOTOINFORM.NET

Тариф за опалення у обласному центрі кожного місяця різний, бо враховують температуру повітря і коригують тариф.

Майже 40 гривень за 1 кв.м заплатити кропивничани, у яких немає лічильника на будинку, за листопад 2019 року. За грудень вийшло трохи дешевше, бо була на вулиці плюсова температура.

ФОТОИНФОРМ запитав деяких кропивничан із різних мікрорайонів міста, що вони думають про централізоване опалення та чи платять за цю послугу.

«Мені за грудень місяць нарахували 1225 гривень за однокімнатну квартиру. За листопад я заплатила 1293 гривні. Це дешевше на 5%. А де ж ті 30%, які обіцяв уряд? Я так чекала на гарну знижку», - бідкається мешканка будинку Ціолковського, 1Є.

«Моє опалення 2-кімнатної квартири за грудень місяць обійшлося мені 1531 грн. За листопад я вже оплатив 1612 гривень. Різниця складає 81 гривня. Що нарахують за січень цього року, скоріш за все, буде ще дорожче. Для меня вже багато сплачувати. Одна послуга, а потрібно ще заплатити за воду, світло, газ , сміття, квартплату», - каже мешканець будинку Зінченка, 7

«За грудень за свою двокімнатну квартиру я заплатила 1620 гривень за опалення, а за листопад моя платіжка була 1755 гривень. Дешевше вийшло на 135 гривень, а це десь майже 8 відсотків знижки. Що буде за січень, мені не відомо. В Тернополі на три місяці дали знижку за жовтень, листопад та грудень. Чому у місті Кропивницький так не зробили?»,- розповідає мешканка будинку Бєляєва, 12.

Для цих мешканців міста Кропивницький платіжка за опалення у грудні та листопаді 2019 року відрізнялася на 5-8 відсотки. За грудень вийшло дешевше. Можливо, якщо квартира більша, то різниця може бути іншою.

Кропивничанка, яка звернулася із запитанням  до абонвідділу КП «Теплоенергетик», чому різниця в оплаті  між  грудневою та листопадною платіжкою  лише 5 відсотків, нащо їй відповіли, що  треба  дивитися на тариф 55, 73  за кв.м  з коригуванням тарифу до  47, 94. То і відсотки будуть інші. І кожного місяця йде коригування тарифу.


Як раніше  повідомлялося  У Кропивницькому тариф за тепло понизять (ВІДЕО)


Нагадаємо, що раніше на сайті КП «Теплоенергетик» повідомляли: 

 Станом на 01.11.2019 р. на підприємстві діють тарифи, затверджені рішенням виконавчого комітету Міської ради міста Кропивницький від 09.10.2019 року №580, і становлять:

— для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії – 2 137,81 грн/Гкал (з ПДВ);

— для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії – 55,73 грн. за 1 кв. м протягом періоду надання послуги теплопостачання (з ПДВ);

— для бюджетних установ та організацій на теплову енергію – 2 233,85 грн/Гкал (з ПДВ);

— для інших споживачів на теплову енергію– 2 279,85 грн/Гкал (з ПДВ). 

Скоригований економічно обґрунтований тариф на теплову енергію становитиме:

— для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії — 1 838,96 грн/Гкал (з ПДВ) – зменшення на 14,0 %;

— для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії – 47,94грн. за 1 кв. м за місяць протягом періоду надання послуги з централізованого опалення (з ПДВ) – зменшення на 14,0 %;

— для бюджетних установ та організацій на теплову енергію – 2 045,19грн/Гкал (з ПДВ) – зменшення на 8,4 %;

— для інших споживачів на теплову енергію – 2211,32грн/Гкал (з ПДВ) – зменшення на 3,0 %.    


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool