Кропивницький: серед мешканців Ковалівки була проведена роз’яснювальна робота

Жовтень 28, 2016 | Новини | Переглядів: 767 | Коментарі: 0

Сучасне життя неможливо уявити без таких собі помічників - побутових приладів, - які спрощують наше життя, роблячи його комфортним.

Більшість з них працюють від електричного струму. Тому важливо пам’ятати, що тільки суворо дотримуючись правил пожежної безпеки, можна запобігти лихові. Щоб навчити цим правилам кропивничан і жителів області, фахівці Служби порятунку постійно проводять інформаційні бесіди.
27 жовтня така роз’яснювальна робота була проведена в одному з мікрорайонів обласного центру, а саме серед мешканців Ковалівки.

Громадянам навели статистику виникнення пожеж у житловому секторі та основні причини їх виникнення. Особливо акцентували увагу людей на тому, що найнебезпечнішим місцем у квартирі є кухня. Тут часто застосовують відкрите полум’я та високотемпературні прилади, такі як духовка, мікрохвильова піч, тостер, чайник тощо. Найменше порушення правил їх експлуатації, користування несправними і саморобними приладами, а також одночасне ввімкнення в мережу може призвести до загоряння в оселі.

Фахівці пожежно-рятувальної служби також загострили увагу громадян на тому, що слід бути дуже обережними з працюючими газовими плитами, адже від полум’я можуть миттєво зайнятись будь-які горючі матеріали, яких так багато на сучасній кухні. Наприклад, побутова хімія. Не варто тримати її поблизу газових конфорок. Не можна також розбивати та розбирати аерозольні балони, тримати відкритими та розігрівати на вогні бляшанки з хімічними речовинами. Крім цього, суворо забороняється сушити речі над ввімкненими газовими плитами, залишати без нагляду їжу при її приготуванні, кидати до сміттєвого відра тліючі речі.

Звернули увагу дорослої частини аудиторії рятувальники і на необхідність навчання правилам пожежної безпеки дітей, які під час канікул часто залишаються вдома самі. Дитячі пустощі нерідко призводять до непередбачуваних наслідків, тому навчання та роз’яснення не слід відкладати на потім, а якомога раніше навчати дітей обережному поводженню з вогнем.

На завершення розмови, вже традиційно, усім було надано застережні листівки з правилам пожежної безпеки.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool