Кропивницький: рятувальники завітали до дітей з особливими потребами

Червень 27, 2017 | Новини | Переглядів: 966 | Коментарі: 0

26 червня фахівці Служби порятунку провели навчально-пізнавальну акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» для вихованців комунального закладу – центру соціальної реабілітації (догляду) дітей з інвалідністю м. Кропивницький.

Зважаючи на особливі потреби вихованців закладу, рятувальники адаптували програму заходу відповідно до можливостей діток. Хлопці та дівчатка різного віку, які відвідують центр реабілітації, мають більшу, ніж інші діти потребу в розвитку когнітивної сфери та в соціальній і побутові адаптації. Тому приїзд рятувальників та проведення акції є своєрідною формою навчальної та водночас реабілітаційної роботи: нові враження від почутого та побаченого, можливість зблизька роздивитись та доторкнутись до спеціальної техніки, спорядження, поспілкуватись із справжніми пожежними, – це самі ті позитивні емоції та необхідні знання, які сприятимуть кращому пристосуванню діток з особливими потребами до життя.
Дітлахи мали змогу побачити, як працює пожежний рукав, як він випускає струмені різної сили та форми. Також вони із задоволенням приміряли бойовий одяг та ненадовго уявили себе рятувальниками.
По обличчям та захопливим вигукам дітей було зрозуміло, що приїзд рятувальників був недаремний: усі отримали велике задоволення від нових вражень та необхідні знання з безпеки життєдіяльності.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool