Кропивницький: рятувальники відзначили своє професійне свято

Вересень 19, 2016 | Новини | Переглядів: 896 | Коментарі: 0

17 вересня працівники Служби порятунку Кіровоградщини відзначають подвійне свято – День рятівника та 175-річчя створення пожежної охорони Кіровоградщини.

З того часу Служба порятунку пройшла нелегкий шлях розвитку та змін на краще. У 1841 році штатний розпис першої Єлисаветградської пожежної команди був украй невеликим, але вже наприкінці ХІХ століття чисельність пожежних служителів збільшилася до 30 осіб, а пожежний обоз налічував більше 20 коней.

Про це FOTOINFORM.NET  повідомили у прес-службі У ДСНС в області

У наші дні пожежно-рятувальна служба стала потужним бойовим гарнізоном, до складу якого входять 34 державні пожежно-рятувальні частини та аварійно-рятувальний загін спецпризначення, а штатна чисельність становить понад 2 тисячі чоловік особового складу. Служба «101» являється гарантом безпеки жителів Кіровоградщини, оскільки за показниками оперативно-службової діяльності визнана серед кращих у державі. З початку року на території Кіровоградщини виникло більш ніж дві тисячі надзвичайних подій, половину з них становлять пожежі, приборкані силами пожежно-рятувальних підрозділів області. Впродовж року групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення на території області виявлено та знешкоджено 166 боєприпасів часів Другої світової війни. Завдяки оперативним та злагодженим діям професіоналів своєї справи, під час ліквідації пожеж та інших надзвичайних подій врятовано життя 24-м жителям Кіровоградщини.

З нагоди свого професійного свята та Дня міста рятувальники провели парад та виставку пожежно-рятувальної техніки та святкову акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти». У жителів та гостей міста була чудова нагода дізнатися як змінювалися та розвивалися технічні можливості служби впродовж десятиріч, від ретро-автомобіля «Ветеран», відреставрованого фахівцями до автоцистерни європейського зразка «MAN», яку нещодавно отримали на озброєння рятувальники області та ряд інших спеціальних автомобілів. Під час акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» кожен охочий зміг на мить відчути себе представником мужньої професії рятувальника. Особливо конкурси «Влуч у ціль», «Бойовка» сподобалися маленьким мешканцям обласного центру. За участь учасники отримували заохочувальні подарунки та застережні листівки. Також гості свята могли озайомитися з експонатами пожежно-технічної виставки-музею, зокрема з макетами вибухових пристроїв, що замасковані під звичайні речі або із застарілими боєприпасами. Також на площі працював мобільний консультаційний пункт, завдяки якому гості свята ознайомилися з питаннями цивільного захисту. Родзинкою свята стала міні-презентація професій Служби порятунку: юні відвідувачі могли спробувати себе у ролі диспетчера або сапера та більше дізнатися про особливості щоденної роботи рятувальників.

Поряд з тим, керівництво обласного Управління ДСНС взяло участь в урочистих заходах до 262-ї річниці міста, під час яких були нагороджені кращі працівники пожежно-рятувальної служби обласного центру.

Від щирого серця бажаємо, щоб у місті Кропивницькому, не лише у День міста та День рятівника, а й щодня було якомога менше надзвичайних подій, і нехай події, які траплятимуться у житті городян, будуть лише надзвичайно приємного характеру!


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool