Кропивницький: придбання нових тролейбусів є невідкладним завданням для міської влади

Серпень 11, 2016 | Новини | Переглядів: 926 | Коментарі: 0

Сьогодні, 11 серпня, у міській раді Кропивницького мало відбутися планове засідання депутатської комісії з питань промисловості , транспорту, зв'язку, торгівлі, сфери послуг, захисту прав споживачів.

Членів комісії не вистачило для кворуму, але депутати міської ради виявили зацікавленість і прийшли, щоб отримати додаткову інформацію щодо тендерних процедур придбання тролейбусів комунальним підприємством “Електротранс”. У обговоренні взяли участь заступник міського голови Олександр Мосін та начальник управління розвитку транспорту та зв’язку Олександр Вергун.

За інформацією Олександра Мосіна, закупівля сучасних тролейбусів дозволить розв’язати одну із найскладніших проблем обласного центру – організацію якісних пасажирських перевезень. Сьогодні електротранспорт у Кропивницькому нараховує 18 тролейбусів, 15 з яких орендуються. За орендну плату доводиться платити кругленьку суму – близько 130 тисяч гривень на місяць. Тож придбання власних тролейбусів є невідкладним завданням для міської влади.

Олександр Вергун повідомив депутатам, що переможця обиратимуть з допомогою системи електронних торгів “PROZORRO” а до складу тендерного комітету увійшли 5 членів із працівників КП "Електротранс". Найголовнішим критерієм відбору стане краща цінова пропозиція. Технічні ж характеристики транспортних засобів визначені таким чином, щоб у тендері могли взяти участь якнайширше коло виробників.

- Ми прописали в умовах, що тролейбуси мають бути 2016 року виготовлення і вони мають бути пристосовані для перевезення пасажирів з обмеженими можливостями, - підкреслив Олександр Вергун. – Всі технічні характеристики відповідають середнім показникам, які застосовуються у сучасному виробництві електротранспорту. Середньозважену ціну тролейбусів по Україні для нас обраховувала Торгово - промислова палата. На сьогодні – це 4 мільйони гривень. Ця сума і була закладена в рішення міської ради при обрахунку закупівлі 20 транспортних засобів.

У той же час на думку депутатів Олександра Цертія, Валентини Яремчук, Дмитра Терзова, Володимира Смірнова, прописані в умовах тендерних закупівель технічні характеристики не дають можливість деяким виробникам взяти участь у конкурсі. Так, вони навели приклад, що тролйбус “Богдан” має висоту від поверхні землі до сходинки 350 міліметрів (умовами прописано не більше 340), він оснащений двигуном постійного току 140кВТ (прописано асинхронний не менше 170 кВт). Депутати відзначили також, що доцільно було б процедуру відкриття тендерних пропозицій зробити публічною за присутності громадськості.

- Таку пропозицію ми обов’язково врахуємо після консультації з юристами, - запевнив Олександр Мосін. – Перевіримо і інформацію про технічні характеристики названих вами тролейбусів. Ми зацікавлені, щоб якомого більша кількість претендентів взяла участь у тендері.

Як повідомив вже після зустрічі з депутатами Олександр Вергун, у підприємства, яке виробляє тролейбуси “Богдан” немає обмежень для участі у конкурсі. Спеціалісти управління розвитку транспорту та зв’язку зв’язалися із виробниками і з’ясували, що всі транспортні засоби випускаються із висотою сходинки 340 міліметрів і можуть бути оснащені асинхронними двигунами потужністю 175 кВт чешського виробництва.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool