Кропивницький: не буде грошей - не буде газу!

Жовтень 04, 2016 | Новини | Переглядів: 880 | Коментарі: 0

Станом на початок жовтня теплогенеруючі підприємства КП “Теплоенергетик” і ДП “Кіровоградтепло” завершили повний цикл робіт по підготовці теплового господарства до опалювального періоду і отримали акти готовності до роботи в осінньо-зимовий період 2016/2017 року.

Про це повідомили директор комунального підприємства Тетяна Соколенко і заступник директора підприємства “Кіровоградтепло” Анатолій Таран під час прес – конференції у міській раді сьогодені, 4 жовтня.

Про це FOTOINFORM.NET  повідомили у прес-службі Кіровоградської міської ради

- Одним із головних питань початку і стабільного перебігу опалювального сезону є своєчасні розрахунки підприємства за спожитий природний газ з подальшим укладанням договорів З НАК «Нафтогаз України» на постачання газу та отриманням лімітів на газ для забезпечення роботи котелень у штатному режимі протягом опалювального періоду, - відзначив Анатолій Таран. - Жорсткою умовою підписання договорів на постачання газу зі сторони газопостачальних організацій є стовідсоткове погашення заборгованості за природний газ , спожитий у попередні роки, та проведення передоплати для постачання природного газу протягом жовтня 2016 року : не буде грошей – не буде газу !

Разом з тим, за словами заступника директора, на початок опалювального сезону 2016/2017 року стан розрахунків споживачів перебуває на критичній межі, сума боргу фізичних осіб сягнула до рівня понад 30 млн. грн., що є найбільшим показником заборгованості населення за останні роки.

Значною є заборгованість мешканців і перед КП “Теплоенергетик”. Сума боргу складає понад 7 мільйонів гривень. Винна тепловикам і держава. З різницю в тарифах для населення і для бюджетних установ до цього часу не розрахувалися. Тут “Кіровоградтепло” мало б отримати на свій рахунок 50 мільйонів, а “Теплоенергетик” – 48 мільйонів гривень. Ще 15 мільйонів гривень комунальникам завинив енергоринок за поставлену електроенергію.

При такому рівні заборгованості підписання договорів на постачання газу й отримання лімітів на газ стає не просто проблематичним, а майже нереальним і перспектива з теплопостачання нашого міста виглядає досить песимістично.
Холодні оселі, школи, лікарні, порушена та розбалансована система теплових мереж - все це може стати реальністю. Підприємства втомилися умовляти споживачів вчасно розраховуватись за спожите тепло. З боржниками тепер будуть спілкуватися представники судових органів та виконавчих служб.

Анатолій Таран звернувся до кропивницьких журналістів з проханням донести до мешканців міста важливість погашення заборгованості за отримані послуги.

- Шановні споживачі ! Пам’ятайте про відповідальність за своєчасні розрахунки за послуги з централізованого опалення!- наголосив Анатолій Таран. - Звертаємось до вас із наполегливим проханням – терміново, у 10 - денний термін,
погасіть наявну заборгованість за послуги з централізованого опалення!


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool